Noordenveld - DIO

Afgelopen zaterdag was DIO op bezoek bij het vlaggenschip van Noordenveld uit Roden. Gezien de stand van de competitie wisten de Oosterwoldenaren dat het een zware wedstrijd zou worden. Ondanks een goede start van DIO bleek dit vermoeden te kloppen. Met een behoorlijk verschil werd er gerust, 17-6. Na de rust kon DIO de schade iets beperken maar werd er alsnog verloren met 24-16.

DIO begon sterk aan de wedstrijd en creeërde in de eerste aanvallen al veel goede kansen. Sjoerd Hoeksma opende de score met een afstandschot. Ondanks de kansen die werden gecreërd lukte het niet om deze voorsprong te behouden. Noordenveld herpakte zich en scoorde zesmaal op rij. Wilmar Bosscha kon namens DIO iets terug doen door een kleine kans te scoren. Opnieuw twee doelpunten van de ploeg uit Roden maakte het verschil weer groter naar 8-3. Marianne Veenstra was evenals haar zus Linda trefzeker van afstand en zette daarmee het scorenbord voor de gasten op vier doelpunten. Noordenveld antwoorde hierop door viermaal te scoren. Voor rust maakten Manon Bel en Sido Koonstra nog twee doelpunten voor DIO. Helaas werd het gat alleen nog maar groter en kond de thuisploeg nog vijf doelpunten bijtekenen waardoor er met 17-6 gerust werd.

Ondanks de grote achterstand bleef coach Linda Nijenhuis positief en hamerde er op om nog een helft te blijven strijden. Marianne Veenstra deed dit vlak na rust door een omdraaibal te scoren. Ook Sjoerd Hoeksma was zijn heer te slim af waarna hij een strafworp verdiende. Deze werd verzilverd door Chris Tuinstra. Door drie tegendoelpunten van Noordenveld werd het gat echter niet kleiner. Sido Koonstra was tweemaal van afstand trefzeker en Sjoerd Hoeksma verdiende opnieuw een strafworp waardoor de stand op 22-11 kwam. Aan beide kanten werd er nu gescoort waarbij DIO voor het eerst in de wedstrijd meer scoorde dan de tegenstander. Echter was het gat al te groot om nog iets recht te kunnen zetten. Manon Bel en Wilmar Bosscha scoorden beide van afstand en Sjoerd Hoeksma was zijn heer opnieuw te slim af. Voor het einde van de wedstrijd kon ook de thuisploeg nog twee keer tot scoren komen waarna Manon Bel en Petra Mulder de score eindigde met 24-16.

Aanstaande zondag speelt DIO thuis tegen Vitesse uit Beilen. De wedstrijd begint om 14.45 uur in sporthal de Boekhorst.