Atalante - DIO

Afgelopen zondag mocht DIO om de punten strijden tegen Atalante in Apeldoorn. Trainer en coach Linda Nijenhuis stoomde het team klaar in een vastberaden voorbespreking om de punten mee naar huis te nemen. Het team liet dezelfde houding zien in de eerste helft, wat resulteerde in een 6-9 ruststand. De tweede helft verliep stroever dan de eerste waarin hard tegen hard werd gestreden om wie de punten zou pakken. De punten werden verdeeld bij een gelijke stand van 17-17.

Atalante mocht de score openen door middel van een strafworp waarop DIO snel antwoord teruggaf. Drie doelpunten mochten DIO op voorsprong zetten en de moed zat erin. Het complete team kon op elkaar bouwen en met de juiste coaching aan de kant kon DIO volledige druk op Atalante uitvoeren. De druk die gegeven werd resulteerde in balbezit waardoor er af en toe uit gescoord kon worden. Na de 3-1 zette Atalante de stand terug op 3-3 en vervolgens op 4-4. De zeilen werden bijgezet aan de kant van DIO en vier opvolgende doelpunten van Manon Bell, Wilmar Bosscha, Chris Tuinstra en Petra mulder wisten een gat te slaan, 4-8. In de laatste minuten van de eerste helft wisten beide ploegen nog twee te scoren, beide punten werden benut door middel van een strafworp. Voor DIO mocht Sido Koonstra deze netjes in de korf leggen.

In de rust stond een trotse coach. De druk die gegeven werd resulteerde in veel kansen voor DIO en irritatie aan de kant van de thuisploeg. Er moest vooral zo worden doorgegaan, wel passend op dat het tempo niet omlaag moest.

De eerste doelpunten van de tweede helft gingen weer om en om. Atalante zette de 7-9 die Linda Veenstra beantwoordde met de 7-10 door middel van een kans onder de korf. Vervolgens schoot Atalante de 8-10 van afstand in de korf en Sjoerd Hoeksma deed dit keurig over waardoor de stand nog drie punten verschil was, 8-11. Een nieuwe heer aan de kant van Atalante wist een vak van DIO te ontregelen wat resulteerde in kansen voor Atalante. De ploeg uit Apeldoorn wist vijf doelpunten op een rij te scoren en Atalante kreeg vleugels. De taak aan DIO was om het hoofd erbij te houden en zich niet klein te laten maken. Sido Koonstra mocht weer aanleggen en maakte het verschil weer één, 13-12. Een doorloopbal van de thuisploeg met daarop volgend twee punten van Chris Tuinstra en Sjoerd Hoeksma maakte de stand weer gelijk 14-14. De nek-aan-nek-race sluitte af met afwisselende doelpunten van beide teams. Atalante schoot de 15-14 binnen van afstand die Sido Koonstra gelijktrok met zijn afstander. Atalante maakte de 16-15 en DIO nam de leiding met één punt verschil door doelpunten van Marianne Veenstra (afstandschot) en Sido Koonstra (strafworp). Linda Nijenhuis gaf aan dat de bal lang rond moest gaan in het aanvalsvak zodat de thuisploeg niet kon scoren. Met nog zes minuten op de klok moest Dio de voorsprong zien te behouden. In de laatste minuut kon Atalante de bal onderscheppen en deze werd benut wat resulteerde in de eindstand van de wedstrijd: 17-17.

Daar waar Atalante een punt verloor, kon DIO met een tevreden gevoel het punt als gewonnen benoemen. Volgende week zondag zal DIO de laatste wedstrijd van het seizoen thuis tegen SIOS 1 spelen.