DES - DIO

Op een aangename zondagmiddag wisten de spelers van DIO, op bezoek bij Des in Norg, de punten mee te nemen naar Oosterwolde. Na een goede start wist DIO uiteindelijk de ruststand op 5-8  te krijgen, waarna in de tweede helft werd uitgelopen naar een comfortabele voorsprong en een eindstand van 14-8.

De Oosterwoldenaren waren op bezoek bij oude bekende Des in Norg. Zonder veel moeite wisten de korfballers uit Oosterwolde uit te lopen naar een comfortabele 0-4 voorsprong. Sido Koonstra opende de score met een kleine kans, waarna Petra Mulder hetzelfde deed. Ook Jarno Wilms en Chris Tuinstra wisten van afstand de korf te vinden. Vervolgens werd er om en om gescoord, DIO die scherp begon raakte dit wat kwijt waardoor ook Des tot scoren kon komen. Remco Schraa en Chris Tuinstra (2x) scoorden namens DIO, maar ook Des zette door, wat de stand bracht op 5-7. Vlak voor de rust kon Sido Koonstra het verschil iets groter maken waardoor er met een stand van 5-8 gerust kon worden

Na de rust kwam DIO niet goed uit de startblokken,  met twee snelle doelpunten van de thuispartij werd de aansluiting gevonden, 7-8. Chris Tuinstra wist de voorsprong weer te vergroten door van afstand te scoren. 7-9. Des benutte nog een strafworp waardoor het gat weer werd gedicht, maar vanaf dat moment was het duidelijk dat de ploeg uit Oosterwolde de betere was. Remco Schraa scoorde van afstand, vervolgens waren het Chris Tuinstra en Angela Verbaarschot die DIO op een comfortabele voorsprong zetten, 8-12. DIO wist uiteindelijk de stand nog verder uit te breiden met doelpunten van Petra Mulder en Sido Koonstra, wat de eindstand op 8-14 bracht.

DIO is uiteindelijk tweede in de poule geworden, wat inhoudt dat zondag 5 juni een promotiewedstrijd gespeeld gaat worden in Oldeberkoop tegen Roreko uit de Wijk. Bij winst speelt DIO volgend seizoen niet alleen in de zaal tweede klasse, maar ook op het veld.