Lintjo 3 - DIO 2

DIO 2 heeft het zichzelf lastig gemaakt in Oldeberkoop tegen Lintjo 3 afgelopen zondag. In een echte oostellingwerfse derby mocht Lintjo de gehele wedstrijd het initiatief nemen en de 13 - 12 winst in eigen huis behouden. Door deze tweede zaalnederlaag van DIO staat het team van Punter en van Wallinga nog steeds op de tweede plaats, maar de overige vier zaalwedstrijden die nog volgen zullen moeten worden gewonnen, om via de tweede plek alsnog promotie af te willen dwingen naar de reserve 3e klasse.

Lintjo was de ploeg die in de eerste helft heerste en maakte het DIO lastig. Aanvallend had DIO zijn kansen maar het liep achter de feiten aan. Een achterstand van 3 - 1 en 6 - 4 werden welliswaar weer rechtgezet. De doelpunten van Sjoerd, Henine en Brigit waren dan ook zeer welkom. De tweede fase van de eerste helft bleef onveranderd. Lintjo pakte constant die voorzichtige voorsprong. Zowel Marian, Sjoerd en Angela waren scherp in de afronding zodat de ruststand stokte bij 10 - 8.

De tweede helft werd DIO later in de fase wakker en scherper. De doelpuntenmachine van Lintjo ging na drie doelpunten op rij volledig uit bij een stand van 13 - 8. DIO kreeg verdedigend alles onder controle en zette daarna de inhaalrace in. Door doelpunten van Angela, Sjoerd, Brigit en Henine kwam DIO terug tot 13 - 12. De maximale tijd van 35 minuten was vandaag de boosdoener, waardoor DIO met 13 - 12 het fysieke duel tegen Lintjo heeft verloren.

Volgende week zondag zal DIO 2 het thuis opnemen tegen KIOS 3.