Vitesse - DIO

De korfballers van DIO hebben het jaar 2015 met een verliespartij afgesloten. Tegen de nummer laatst Vitesse werd in Beilen met 25-21 verloren. Het verlies was te danken aan een zwakke eerste helft van de ploeg uit Oosterwolde. Vitesse profiteerde optimaal van de vele ruimte en de persoonlijke fouten die bij DIO werden gemaakt. Dit resulteerde in een 16-9 ruststand. In de tweede helft kwam DIO sterk terug in de wedstrijd. Dit bleek helaas niet voldoende te zijn om de punten mee naar huis te nemen.

Vitesse begon voortvarend aan de wedstrijd en kwam vlot op een 1-0 voorsprong. Petra Mulder reageerde hier namens DIO op door van afstand te scoren en de stand weer gelijk te trekken. Hierna scoorde Vitesse tweemaal op rij en bracht de stand op 3-1. Vervolgens waren het Sido Koonstra en Chris Tuinstra die de stand weer op gelijke hoogte brachten. In de fase die volgde was Vitesse de baas op het veld. Door zwak verdedigend werk van de PeRo ICT Solutions formatie kon Vitesse uitlopen naar een 12-3 voorsprong. Namens DIO deden Jarno Wilms en Chris Tuinstra vervolgens van afstand wat terug. Na opnieuw een doelpunt van Vitesse zorgden Remco Schraa en Manon Bel voor een 13-7 tussenstand. Daarna was het Vitesse die driemaal op rij wist te scoren. In het slot van de eerste helft scoorden opnieuw Jarno Wilms en Petra Mulder en zorgden zij voor een 16-9 ruststand.

Tijdens de pauze liet trainer/coach Arjan Vissia blijken enorm teleurgesteld in zijn ploeg te zijn. De ploeg deed zichzelf ernstig te kort gezien de vele kwaliteiten die het team bezit. Er moest hoe dan ook in de tweede helft het één en ander rechtgezet worden. Petra Mulder en Remco Schraa volgden de woorden van Vissia en scoorden beiden van afstand waardoor de stand 16-11 werd. Beide teams scoorden vervolgens tweemaal om en om en de stand 18-13 werd. Namens DIO werden de doelpunten gemaakt door de goed spelende Petra Mulder en Manon Bel. Vitesse deed vervolgens wat terug door van afstand te scoren. Hierna waren het de Oosterwoldenaren die driemaal op rij wisten te scoren. Door twee doelpunten van Petra Mulder en een strafworp van Remco Schraa werd de stand 19-16. Na een doelpunt van Vitesse scoorden Linda Veenstra en Sido Koonstra namens DIO waardoor het verschil tot twee doelpunten werd gebracht. DIO geloofde er weer helemaal in en ging op zoek naar de gelijkmaker. Helaas wilde Vitesse niet mee werken en zorgden zij door twee doelpunten voor een 22-18 tussenstand. In de eindfase van de wedstrijd scoorden beide teams nog driemaal. Namens DIO scoorden Manon Bel en tweemaal Petra Mulder die deze middag goed voor 8 doelpunten was. Hierdoor werd de eindstand 25-21 in het voordeel van de ploeg uit Beilen. Door deze overwinning draagt Vitesse de laatste plaats over aan WSS uit Oude Pekela. DIO blijft op de veilige 6e plek staan.

Ondanks de goede tweede helft is het de Oosterwoldenaren niet gelukt om de zwakke eerste helft recht te zetten. In het nieuwe jaar zal er volop gestreden moeten worden voor handhaving in de tweede klasse. De eerstvolgende wedstrijd is op zaterdag 9 januari tegen Sparta uit Zevenhuizen.