DOS '46 5 - DIO 2

DIO 2 heeft een mooi puntje meegenomen uit Nijeveen zondag. Tegen koploper DOS '46 5 werd de eindstand 12 - 12. De kerstvakantie mag dan ook trots ingeluid worden voor de spelers en coaches van DIO 2, die momenteel de tweede plaats bezetten in de reserve 4e klasse.

DIO wist bij voorhand dat deze wedstrijd een scenario van alles kon worden. DOS '46 opende ook nog eens sterk met al gauw een 3 - 0 voorsprong. Zowel Henine als Sjoerd wisten echter de aansluiting te vinden met een afstandsschot. Waarin DOS '46 de schoten wisten te lossen was het de taak voor DIO om het communicatieve onderdeel rondom de korfzone goed uit te oefenen. Waarin DOS '46 nog twee maal tot scoren kwam, konden opnieuw Henine en Sjoerd hun kans mee pakken, en dat waren belangrijke doelpunten om in het spoor te blijven van de spelers uit Nijeveen. De slotfase van de eerste helft waren de rollen omgedraaid. DIO kwam steeds beter in de wedstrijd, en onze Wilmar scoorde met drie fraaie afstandsschoten, de 6 - 5 , 6 - 6 en 7 - 8, waardoor DIO met een voorzichtige glimlach de rust in konden gaan.
Na het beginsignaal van de tweede helft was het een kopie van de eerste helft. DOS '46 scoorden opnieuw drie maal op rij, dus was het de taak van DIO om de organisatie wederom te verscherpen. Wilmar scoorde met een afstandsschot en bracht weer hoop. Angela kon even later een kleine kans verzilveren en trok de stand weer op gelijke hoogte. Door een overtreding van DOS '46 op een doorgebroken speler van DIO, mocht Sandy via een strafworp scoren en zo stond DIO weer op een voorsprong. Ook het slot van de tweede helft was uitermate spannend. DIO wist, als DOS '46 wint kan het zich opmaken voor het handhaven op plek 2. DOS '46 bracht de stand alweer gauw op gelijke hoogte, 11 - 11. Een uitermate belangrijk schot van Henine bracht DIO opnieuw op voorsprong terwijl de laatste minuten wegtikken. Maar DOS '46 wist echter dat er in de laatste minuut nog zeker een treffer gescoord kon worden, en deed dat ook koelbloedig. Voor beide teams was de 12 - 12, gezien de hele wedstrijd, een terechte einduitslag. Door dit gelijke spel blijft DIO 2 een punt achter koploper DOS '46 5.

De gehele staf van DIO 2 mag tot heden terugkijken op een fantastisch begin van het korfbalseizoen 2015/2016.
De laatste nederlaag dateert alweer uit de openingswedstrijd op 30 augustus van het veldseizoen tegen Hoogkerk 3. Daarna volgden twaalf ongeslagen wedstrijden op rij en staan de spelers zowel op het veld als in de zaal op een stevige tweede plek.

Op 10 januari hervat DIO 2 haar competitie en ontvangt in sporthal de Boekhorst Ritola 4.