DIO 2 - ZKC '19 4

DIO 2 heeft afgelopen zondag belangrijke punten gepakt tegen ZKC '19 4. Hoewel de eerste helft lastig verliep, kregen de spelers van DIO de tweede helft vleugels. Door deze overwinning blijft DIO in het spoor van koploper DOS '46 5.

DIO 2 begon zuiver met drie afstandsdoelpunten van Brigit, Wilmar en Thyas. De spelers van ZKC '19 4 lieten zich echter niet uit het veld slaan en kwamen terug tot 3 - 3. DIO keek, en was de wedstrijd van vorige week blijkbaar nog niet vergeten. ZKC '19 zag mogelijkheden, en ging door met scoren. Brigit bracht met een afstandsschot de score weer terug tot één verschil, 4 - 5. De laatste fase van de eerste helft kon de thuisploeg niet aanhaken en kwam zelfs nog op een 4 - 7 achterstand. Dankzij een doorloopbal van Thyas werd de 5 - 7 gescoord. DIO ging met een achterstand van 5 - 8 de rust in.

Tijdens de pauze melden de coaches van DIO dat de eerste helft een kopie was van vorige week. Pure organisatie en kalmte zou de ommekeer in de tweede helft moeten zijn.

Carel meldde zich na de pauze in de punt en scoorde met een afstandsschot de 6 - 8 binnen. Thyas deed dat nog eens stilletjes over en was het de taak aan Petra om de 8 - 8 binnen te schieten. En dat deed Petra. De jonge ploeg van coaches Wendy en Gjilke kregen vleugels en Wilmar knalde BAMM de 9 - 8 door de korf. Doelpunt nummer tien kwam op naam van Carel die opnieuw met een afstander de korf trof. De altijd scorende Sjoerd bracht zijn ploeg op een vermakelijke 11 - 8 voorsprong. ZKC '19 kon niet meer iets in brengen om het DIO lastig te maken. De defensie van DIO stond weer als een kasteel, waardoor ZKC '19 in de tweede helft maar één keer tot scoren kwam. Het slotdoelpunt kwam van schutter Wilmar. Met een zeer tevreden tweede helft wint DIO uiteindelijk met 12 - 9.

Volgende week gaat de reis van DIO 2 naar Nijeveen voor de uitwedstrijd tegen koploper DOS '46 5. De winnaar van dit duel zal de kerstvakantie in gaan met plek nummer 1!