DIO 2 - Lintjo 3

Voor DIO 2 stond haar derde zaalwedstrijd tegen Lintjo 3 op het programma afgelopen zondag. De eerste helft konden beide ploegen haar enige kansen niet afronden, de ruststand kwam daarmee op een 4 - 2 voorsprong voor DIO. De tweede helft was een stuk aantrekkelijker. Verdedigend was DIO sterk en het scorend vermogen kroop langzaam uit het dal. Met een terechte 12 - 4 overwinning is de eerste episode van het zaalseizoen uitstekend begonnen voor de jonge spelers uit Oosterwolde.

Lintjo zorgde voor het openingsdoelpunt, waarna Petra de aansluiting kon vinden via een strafworp. Dit was al een fase waarbij de doelpunten verre van weg bleven. Toch kwam Lintjo opnieuw op voorsprong. Angela scoorde even later met een afstandsschot de 2 - 2 binnen. Marian mocht via een klein kansje de 3 - 2 voor zich winnen en Petra bracht met haar tweede treffer de ruststand op 4 - 2.
In de rust melden beide coaches Wendy en Gjilke dat het eigenlijk best goed ging ondanks de magere 4 - 2 voorsprong. Verdedigend was sterk maar het ontbrak aan het afronden van kansen. Op dezelfde voet doorgaan in de tweede helft, zouden de kansen vervolgens beloond moeten worden.
De eerste aanval van de tweede helft was Wilmar scherp, waarin Carel probeerde om beide heren te passeren voor de afvang en Angela (met bal) al oog voor Wilmar had die zodanig alleen achter gelaten werd en vanuit zijn positie een vrije doorloopbal kon benutten en daaruit scoorde. Even later maakte Wilmar de 6 - 2 met een uitstarter vanuit een vrije bal van Henine. Sjoerd oogde scherp om zijn tegenstander op het verkeerde been te krijgen en knalde de 7 - 2 binnen. Via een strakke páss van Marian en een zelfverzekerd schot uit stilstand van Thyas bracht een ringloos doelpunt op. Lintjo bleef op hetzelfde spoor zitten als de eerste helft, en kon haar kansen niet belonen om het DIO lastig te maken. Lintjo scoorde de 8 - 3 vrij gemakkelijk uit een kleine kans. Het negende doelpunt voor DIO kwam op naam van Carel. Met een mooie afstander van Marian kon de 10 - 3 genoteerd worden. Lintjo was zoekende, en Thyas maakte daar gebruik van voor zijn tweede doelpunt deze wedstrijd. Door een overtreding op Wilmar mocht Angela via een strafworp het twaalde doelpunt maken. Vlak voor het einde scoorde Lintjo nog eenmaal. De eindstand was een dikverdiende 12 - 4 overwinning voor DIO 2.

Volgende week zal DIO 2 afreizen naar Ruinerwold voor het duel tegen KIOS 3.