Keizer Karel - DIO

De korfballers van DIO uit Oosterwolde speelden afgelopen zondag een promotiewedstrijd om een plek in de tweede klasse tegen Keizer Karel uit Nijmegen. Op neutraal terrein in Apeldoorn streden beide teams om deze plek. In een zinderende wedstrijd met een 6 – 4 achterstand in de rust en in de laatste minuten een gelijkmaker  die tot de 12-12 leidde wisten de Oosterwoldenaren er een verlenging uit te slepen. Ook in de verlenging bleven de teams op gelijke hoogte, waarna er strafworpen genomen moesten worden. Dit resulteerde in de winst voor de club uit Nijmegen.

Met de gehele selectie werd er afgereisd naar Apeldoorn waar gestreden zou worden tegen de uit Nijmegen komende korfballers van Keizer Karel. Een beslissende wedstrijd tussen het blijven korfballen in de derde klasse of promoveren naar de tweede. DIO was scherp en het weer zat mee, toch duurde het bijna tien minuten tot de openingstreffer die op naam komt te staan van Henine Tuinstra. Vervolgens waren het twee heren van Keizer Karel die de stand brachten op 2-1. Met een kleine kans van Marianne Veenstra en een afstandschot van Petra Mulder wist DIO weer op voorsprong te komen, 2-3. De korfballers van Keizer Karel lieten het hier niet bij zitten en ondanks de vele kansen voor DIO scoorden ze maar liefst vier keer op rij, 6-3. Voor rust wist Remco Schraa nog een kleine kans te benutten wat betekende dat er met een 6-4 stand gerust ging worden.

Het was duidelijk dat DIO scherp de kleedkamers uit kwam, het was Chris Tuinstra die binnen een minuut wist te scoren en de aansluiting vond, 6-5. Ook Keizer Karel wist snel te scoren maar Remco Schraa liet middels een afstandschot de Nijmegenaren geen gat slaan, 7-6. De spanning bleef. Toch waren het vervolgens twee tegendoelpunten die het gat sloegen van drie doelpunten, 9-6. Door belangrijke doelpunten van zowel Chris Tuinstra als Remco Schraa wist DIO weer de aansluiting te vinden met Keizer Karel wat de stand weer bracht op 9-8. Het lukte DIO niet om op voorsprong te komen en Keizer Karel wist weer uit te lopen naar twee punten voorsprong. Een perfect afgeronde kleine kans van Manon Bel en een strafworp verzilverd door Chris Tuinstra brengt DIO dan eindelijk op gelijke hoogte, 10-10. Toch lukt het DIO niet om de voorsprong te pakken, weer komt DIO twee doelpunten achter te staan. Chris Tuinstra scoort nog een vrije bal en de ingebrachte Jarno Wilms weet door een prachtige actie net voor het eindsignaal de stand weer op 12-12 te brengen. De goed fluitende scheidsrechter weet meteen wat er te doen staat, een verlenging, want er moet een winnaar uit de bus komen.

In de verlenging is het Remco Schraa die zijn ploeg voor het eerst sinds het begin van de wedstrijd weer op voorsprong brengt. Maar ook Keizer Karel weet er nog een afstandschot in te gooien, 13-13. Dit betekent het nemen van strafworpen, waarbij Keizer Karel aan het langste eind trekt. Teleurstelling voor de korfballers uit Oosterwolde, maar een prachtige wedstrijd om te zien voor de meegereisde supporters met spanning tot de laatste minuut.