Kinea - DIO

Afgelopen zondag stond voor DIO de rode lantaarndrager Kinea op het programma. Na een 3-0 voorsprong weg te geven kregen de blauwhemden het erg moeilijk tegen de geel zwarte formatie. DIO was niet bij de les, niet geconcentreerd en liet al de kop hangen. Al snel wist Kinea hier van te profiteren en stond met rust voor 10-8. Tweede helft leek de donderpreek van Jan Wagenaar effect te hebben, DIO was fanatieker en de werklust leek terug maar het lukte de Oosterwoldenaren niet om het winnende doelpunt door te drukken. Uiteindelijk trok Kinea aan het langste eind en won met 15-14.

Het weer zat mee, het kunstgras was glad maar DIO ging voortvarend van start. Remco Schraa scoorde van afstand en een Kinea heer tikte de bal uit de handen van Petra Mulder en mocht er aangelegd worden vanaf de stip 0-2. Chris Tuintra scoorde vervolgens van afstand 0-3, maar daarna ging het bergafwaarts. Snel balverlies, slechte passes in combinatie met weinig beleving resulteerde in een flinke achterstand. Kinea scoorde vijf maal op rij en nam de leiding over. Sido Koonstra trok, door twee maal van afstand te scoren, de stand weer gelijk en Hendrik Jan van Zanden zette DIO door een kleine kans  weer aan de goede kant van de score 5-6. Opnieuw profiteerde Kinea van het ongeconcentreerde spel van de blauw witte formatie en wist makkelijk van afstand te scoren. Remco Schraa kon de schade voor rust nog een beetje beperken door een strafworp te benutten 10-8.

Tweede helft was het Kinea die als eerste scoorde en leek de donderpreek van coach Jan Wagenaar geen succes te hebben. Maar DIO leek te herstellen van de dip, Petra Mulder scoorde een klein kansje en Hendrik Jan van Zanden was van afstand trefzeker en DIO sloop dichterbij 12-11. DIO veroorzaakte  een strafworp en Kinea liep weer uit 13-11. Petra Mulder, die een fraaie bal aangespeeld kreeg van Angela  Verbaarschot, kon hieruit een kans creëren en via een uitstart bal trok Petra Mulder de stand weer gelijk 13-13. Voor DIO was het een kwestie van kansen afronden maar ze zaten niet in hun spel. De laatste fase van de wedstrijd bleef het spannend, Kinea kwam weer op voorsprong maar Chris Tuinstra bracht via een afstander de spanning weer terug 14-14. Aspirant Maaike Kuipers kwam nog even binnen de lijnen voor Marianne Veenstra maar Kinea wist in de laatste seconden van de wedstrijd via een afstander de eindstand te bepalen op 15-14.

Concurrent Olympia wist wel te winnen en gaat nu samen met DIO aan de leiding. Volgende week treffen beide teams elkaar op sportveld Oostenburg.