Noveas A1 - DIO A1

De junioren van DIO zijn dit weekend afgereisd naar Steenwijk voor het pittige duel tegen koploper Noveas A1. Eerder dit seizoen werd er thuis gewonnen met 18 - 14 van Noveas. Bij winst in Steenwijk hebben de junioren opnieuw alles in eigen hand om alsnog volgende week thuis tegen Sparta A1 (gedeeld) kampioen te worden!

Na het startsignaal waren beide teams zeer gedreven, maar dat resulteerde in eerste instantie nog niet veel doelpunten op. Pas in de 8e minuut opende Jarno namens DIO de score. Vlak daarna was het opnieuw Jarno die met een geweldige doorloop bal, een waar challenge doelpunt kon benutten, 0 - 2. Noveas moest in het spoor blijven en deed dat. Na een mager kwartiertje kwa doelpunten scoorde Brigit uit een klein kansje, 1 - 3. Noveas scoorde even later een belangrijk doelpunt. Na het wisselen van vak knalde Jarno van afstand de 2 - 4 binnen. Het was echter niet genoeg om een gat te slagen. Noveas kwam keurig terug tot 4 - 4. Een fase waarin beiden ploegen gelijkwaardig speelden. Maar als we Jarno ook niet hadden, die bracht opnieuw een doelpunt uit een klein kansje voor DIO. Met nog vier minuten speeltijd op de klok zorgde Sander voor de 4 - 6. Dit was tevens de ruststand.

De slag in de 2e helft werd gewonnen door DIO. Super Brigit scoorde al na 30 seconden uit een doorloopbal. Daarna volgde een doelpuntrijke 2e minuut. Na het doelpunt van Noveas zorgde Sander en Jarno vlot voor opnieuw twee belangrijke doelpunten, 5 - 9. Maar DIO kon nog steeds geen afstand nemen. Spannend bleef het echter daardoor wel! Na de 7e minuut schoot Jarno koel de 7 - 10 binnen. De ploeg uit Steenwijk bleef overeind en sloeg keihard terug tot 9 - 10. Na een overtreding van Noveas in de korfzone kon invalster Maaike uit een strafworp de 9 - 11 binnen schieten. Met een vlotte scorende doorloopbal van Jarno werd er opnieuw een verschil gezet, 9 - 12. Met nog zeven minuten te spelen scoorde Noveas nog eemaal. DIO deed in de slotfase nog een schepje er boven op. Gangmaker Sjoerd en Brigit scoorden daarna beiden met een afstandsschot. En waar Jarno mee begon, maakte dit wonderkind het ook in stijl af door nog twee maal op fascinerende wijze te scoren. Eindstand 10 - 16 ! Een terechte PROOST volgde daarna op passende wijze in de kantine.

Door de overwinning in Steenwijk kan DIO A1 zaterdag 21 maart thuis zaalkampioen worden. Bij winst op Sparta A1 delen ze het kampioenschap met Noveas A1. Echter willen de junioren het nu afmaken om echt op 1 te eindigen als het om doelsaldo gaat. Een goede uitdaging! Aanvang 14:00, Oosterwolde.