DIO - WSS

DIO verloor afgelopen zondag in Oldeberkoop van het beter spelende WSS uit Oude Pekela. Bij winst was DIO kampioen in de derde klasse A. DIO ging met een 5-9 achterstand de rust in en verloor uiteindelijk met 14-19

Zondagmiddag 14:45 was het zover, de tribune van Oldeberkoop zat bomvol. Het was voor DIO een fantastisch gevoel dat er zoveel mensen waren om DIO te steunen in dit belangrijke duel. Helaas kon DIO het publiek niet vermaken in deze wedstrijd.
DIO begon zenuwachtig, maar wist toch tweemaal te scoren en de voorsprong te pakken. Helaas wist WSS tegengas te geven door vijfmaal op rij te scoren. DIO zat niet lekker in de wedstrijd, de zenuwen waren namelijk duidelijk te merken voor de thuisploeg. Linda Veenstra werd als snel ingebracht in de eerste helft om de achterstand om te buigen, helaas mocht dit niet baten. DIO wist nog driemaal te scoren voor rust middels goals van Chris Tuinstra, Remco Schraa en Manon Bel en ging daarom met een 5-9 achterstand de rust in.

De tweede helft was een kopie van de eerste helft. DIO liep achter de feiten aan en kon geen weerstand bieden tegen WSS. WSS wist makkelijk te combineren en kon mede door de fysiek sterke heren vaak te kunnen schieten. Waarbij DIO het veel moeilijker had om tot actie te komen. In de tweede helft wisten Hendrik Jan van Zanden, Chris Tuinstra, Petra Mulder en Remco Schraa te scoren, maar dat was niet genoeg om aansluiting te vinden met WSS.

Als WSS zondag 8 maart verliest van Club Brothers en DIO zelf wint van Des uit Norg, pakt Dio alsnog de titel in de derde klasse.