DIO - Koru

In een goed gevulde sporthal de Boekhorst in Oosterwolde speelden de korfballers van DIO tegen de korfballers van Koru uit Uffelte. Een wedstrijd die daar gemakkelijk gewonnen werd, maar voor hier gold absoluut dat DIO zich moest concentreren. Na een stevige eerste helft van DIO werd de koppositie behouden door met 20-17 te winnen.

DIO ging voortvarend van start en liep uit naar een 4-0 voorsprong. Sido Koonstra wist met zijn uitstarter de score te openen. Hierna volgden een strafworp van Remco Schraa en twee scores van Chris Tuinstra met een vrije bal en strafworp. Koru wist ook de nul te laten verdwijnen, waarna Remco Schraa met een vrije bal de marge weer op vier bracht. Na twee scores van Koru was het opnieuw Sido Koonstra met een doorloopbal en Remco Schraa die vanaf de stip mocht aanleggen. Bij Koru vielen de doelpunten zo nu en dan, maar DIO liep aardig uit in de eerste helft. Hoewel Koru steeds aansluiting probeerde te realiseren was het Chris Tuinstra tweemaal van afstand, Sido Koonstra met een uitstartbal en Manon Bel met een kleine kans die de stand op 11-5 brachten. Na een score van Koru wist Petra Mulder in een samenspel met Remco Schraa de gele mand te vinden. Nadat Koru opnieuw een puntje meepakte was het nogmaals Chris Tuinstra van behoorlijke afstand, Remco Schraa vanaf de stip en Petra Mulder met een kleine kans. De rust werd ingegaan met een verschil van acht punten, 15-7.

In de pauze werd benadrukt door coach Jan Wagenaar dat concentratie moest blijven heersen. Als de doelpunten vallen bij Koru, volgt vertrouwen en dan gaat het lastig worden. En zo geschiedde. Koru wist binnen 20 seconden te scoren en ondanks de afstandschoten van Chris Tuinstra en Remco Schraa, was het zevenmaal Koru die hiermee aansluiting kreeg. Het verschil met de blauwhemden was nog maar twee punten. Henine Tuinstra zorgde koelbloedig met haar afstandschot weer voor een marge van drie, maar Koru hield vast. Opnieuw terug naar twee verschil. Hoewel de dames Manon Bel en Marianne Veenstra vrijwel altijd keurig korfwerk leverden, wisten de heren niet tot score te komen. Uiteindelijk viel afstandschot nummer vijf van Chris Tuinstra, 19-16. Na een score van Koru volgde het slotdoelpunt van Remco Schraa, 20-17.

De PeRo-formatie mocht zich prijzen met een uitstekend eerste helft. Volgende week speelt DIO de uitwedstrijd tegen OKO/Bies om 14:10 in Opende.

Laatste nieuws

Laatste verslagen