WSS - DIO

De korfballers van DIO zijn er niet in geslaagd om te winnen van koploper WSS uit Oude Pekela. Na een gelijke ruststand van 10-10 verloren de Oosterwoldenaren met 18-17.

DIO begon matig aan de toch zeker wel belangrijke wedstrijd om een gedeelde eerste plaats te bemachtigen. Na de openingsscore van de thuisploeg wist Chris Tuinstra middels een vrije bal het eerste doelpunt te noteren. Het was opnieuw WSS dat scoorde, wat naar later bleek steeds weer de leiding zou nemen. De combinatie Hendrik Jan van Zanden en Chris Tuinstra wist voor DIO, zeker in het begin van de wedstrijd, voor een aantal doelpunten te zorgen. Op de stand 7-4 meldde Petra Mulder zich tweemaal van afstand. Na een score van WSS was het Henine Tuinstra die de gelijkmaker maakte, 8-8. WSS kreeg gemakkelijk een strafworp mee, waarna Chris Tuinstra en Petra Mulder voor het eerst zorgden dat DIO de leiding overnam. Helaas wisten de Pekelaarders aansluiting te vinden om de ruststand op 10-10 neer te zetten.

In een korte, maar duidelijk preek van Jan Wagenaar moest er wat gebeuren bij DIO. De blauwhemden hadden wat moeite met één dame van WSS die regelmatig de korf wist te vinden. Zij wisten dan ook weer uit te lopen naar een 13-10 voorsprong. Opnieuw Petra Mulder en Chris Tuinstra brachten DIO dichterbij. De fysiekere ploeg van WSS wist weer drie punten los te komen. Nu waren het Remco Schraa middels een uitstarter en Chris Tuinstra middels een afstandsschot die de marge weer verkleinden. Een heer van WSS mocht het verschil weer op twee zetten. Petra Mulder werd foutief afgestopt waarna Remco Schraa van 2,5 meter mocht aanleggen, 16-15. Na twee scores van WSS was het slotakkoord voor DIO. Met een score van Chris Tuinstra uit een vrije bal en een uitstartbal van de ingevallen Jarno Wilms werd de eindstand 18-17.

DIO speelt volgende week haar laatste wedstrijd van dit jaar thuis in sporthal de Boekhorst tegen DES uit Norg.

Laatste nieuws

Laatste verslagen