DIO - Olympia

Afgelopen zondag ontvingen de korfballers van korfbalvereniging DIO Oosterwolde het altijd lastige en fysieke Olympia uit Twijzel. Olympia, die vorige week twee punten pakten tegen Club Brothers uit Groningen, zou vandaag zeker weer goed van start gaan. Coach Jan Wagenaar attendeerde daar nadrukkelijk op, dat DIO scherp, fysiek en fanatiek van start moest gaan.

De openingstreffer van zondag 16 november komt op naam van Petra Mulder, zij maakt doormiddel van een keurige doorloopbal een doelpunt. Na goed opgezet spel van het aanvalsvak Remco Schraa, Wilmar Bosscha, Petra Mulder en Henine Tuinstra, maakt Henine Tuinstra het tweede doelpunt voor DIO door middel van een afstandschot. Helaas laat Olympia het hier niet bij en weet gemakkelijk tot een gelijke hoogte te komen, 2-2. Door een overtreding van Olympia legt de scheidsrechter de bal op de stip en weet Remco Schraa door middel van een vrije bal de korf te vinden. Wilmar Bosscha, die verdienstelijk de geblesseerde Sido Koonstra verving, scoort een uitstartbal, na een prachtige actie van Remco Schraa. Olympia laat het hier niet bij zitten en begint al aardig het mondje open te trekken, waar de scheidsrechter van vanmiddag zich niet veel van aantrekt. Een heer van Olympia scoort twee maal door middel van een afstandschot, wat de stand weer op gelijke hoogte brengt. Wederom Remco Schraa en Wilmar Bosscha weten de korf te vinden. Hendrik Jan van Zanden, die samen met Chris Tuinstra, Manon Bel en Marianne Veenstra in een vak speelt, scoort het eerste doelpunt voor zijn vak. Diezelfde heer van Olympia weet iets terug te doen, maar Wilmar Bosscha maakt een fenomenale uitstartbal en weet DIO met een 8-5 voorsprong naar de kleedkamers te brengen.

Jan Wagenaar benadrukt nogmaals in de pauze, dat er scherp gekorfbald moet worden. De doelpunten vallen wel, alleen moeten we scherper zijn bij de verdediging.
Helaas brengen de woorden van Jan Wagenaar de eerste minuten geen geluk. Olympia weet tot een gelijke hoogte te komen. Petra Mulder scoort nogmaals voor DIO waarna de stand op 9-8 wordt gebracht. Het wordt 9-9 door een doorloopbal van Olympia, maar Marianne Veenstra scoort maarliefst twee keer achter elkaar door een prachtige actie, perfect aangegeven door Manon Bel. Er wordt nog vier keer gescoord door DIO. Ondertussen heeft Olympia nog een paar wissels ingebracht, maar de scheidsrechter blijft koel en gaat niet in op het gemekker van Olympia. Zij weten nog wat terug  te doen, maar Chris Tuinstra maakt de afsluitende treffer voor DIO.

DIO Oosterwolde wint met 16-11 van Olympia uit Twijzel. Klasse 3A is een spannende poule waar nog veel kan gebeuren.. Volgende week reist DIO af naar Dwingeloo en speelt om 13.55 uur tegen KORU die op een gedeelde eerste plaats staat met WSS uit Oude Pekela.


Foto: PEEM Media/Gerrit Jan Prakken


Foto: PEEM Media/Gerrit Jan Prakken


Foto: PEEM Media/Gerrit Jan Prakken


Foto: PEEM Media/Gerrit Jan Prakken

 

Laatste nieuws

Laatste verslagen