OKO/BIES - DIO

Met nog twee wedstrijden te gaan stond zondag voor DIO de uitwedstrijd tegen OKO uit Opende op het programma. Voor de wedstrijd maakte coach Jan Wagenaar nog eens duidelijk hoe belangrijk deze laatste vier punten zijn om na het zaalseizoen kampioen te kunnen worden. Het werd een wedstrijd met weinig doelpunten en na een ruststand van 8-10 won DIO uiteindelijk met 10-12 .

Al in de eerste aanval wist de thuisploeg tot scoren te komen waardoor DIO tegen een achterstand aan keek. Het was Chris Tuinstra die er namens DIO 1-1 van maakte. Na de vakwissel ronde Remco Schraa keurig een vrije bal af en benutte hij de door Sido Koonstra verkregen strafworp. OKO wist de voorsprong beperkt te houden en zette het scorebord op 2-3. Een afstandsschot van Hendrik Jan van Zanden zorgde voor de vakwissel waarna OKO twee keer tot scoren kwam. Hendrik Jan van Zanden scoorde opnieuw een afstandsschot waarna de thuisploeg een strafworp verzilverde. Remco Schraa deed ditzelfde en ook Chris Tuinstra kon tot scoren komen. Na drie doelpunten van OKO keken de Oosterwoldenaren voor het eerst tegen een achterstand van 8-7 aan. Tot de rust waren het Henine Tuinstra, Marianne Veenstra en Manon Bel die daar verandering in brachten en de ruststand op 8-10 zetten.

In de rust wisten de blauwhemden dat ze nog lang niet gewonnen hadden en er nog flink gestreden moest worden om de twee punten mee naar huis te nemen. Echter was het na de rust niet DIO maar OKO die het eerste doelpunt wist te scoren. Petra Mulder en Marianne Veenstra benutten beiden een kleine kans waarmee ze de laatste doelpunten voor DIO op papier zette. Ook OKO wist moeilijk tot scoren te komen in de tweede helft en maakte slechts één kans af. Door een goed uitspelende aanvalsvak kon OKO de achterstand niet meer inhalen en was het DIO die twee punten mocht bijschrijven.

Komende zondag speelt DIO thuis tegen KV Leeuwarden. Deze twee punten zijn van groot belang om na het zaalseizoen de titelrace voort te kunnen zetten. De wedstrijd wordt om 14.30 uur op Sportpark Oostenburg gespeeld.