DIO - TFS

Afgelopen zondag speelden de korfballers van K.V. DIO thuis tegen TFS, de ploeg uit drachtstercompagnie. Een team dat vorig jaar gepromoveerd is uit de vierde klasse, wat in de afgelopen weekenden toch nog wat punten heeft meegepakt. DIO had goede aanvallen waaruit ook bleek dat zij de betere ploeg waren. Er werd dan ook verdienstelijk gewonnen met 17-13.

De PERO-formatie startte voortvarend, middels afstandschoten van Remco Schraa en Chris Tuinstra. TFS wist vervolgens ook hun eerste doelpunt van de wedstrijd te maken. In de eerste fase van de wedstrijd wist DIO het baltempo goed hoog te houden en werden er goede kansen gecreëerd waaruit ook geprofiteerd werd. Remco Schraa en Hendrik Jan van Zanden zetten de voorsprong uit naar vijf verschil, 6-1. Na nogmaals een score van zowel TFS als DIO namen de groen-zwart hemden het initiatief over door viermaal op rij te scoren wat de marge op één verschil bracht. Henine Tuinstra en Marianne Veenstra wisten vervolgens de gele mand van afstand te vinden, waar DIO de rust in ging met 9-7.

Coach Jan Wagenaar benadrukte dat de aanvallen prima waren, maar dat er verdedigend nog een schepje bovenop moest. Het achttal startte opnieuw sterk met een score van Remco Schraa en Hendrik Jan van Zanden. TFS bleef aansluiting houden en DIO kreeg het verschil van twee/drie punten niet groter, maar deze bleef wel behouden. Lange aanvallen zorgen voor genoeg kansen, waaruit Remco Schraa en Manon Bel van profiteerden. Na eenmaal TFS was het het monsterlijke duo Sido Koonstra en Petra Mulder dat sterk stond te rebounden en aan te geven. Door deze combinatie kon Remco Schraa in stelling worden gebracht om het verschil weer op vier punten te zetten. Linda Veenstra werd in de basis gebracht voor Henine Tuinstra en na twee scores van TFS was het zij die DIO op de stand 16-13 bracht. De blauwhemden speelden de wedstrijd geduldig uit tot het eind, waarbij in de combinatie met Petra Mulder, Remco Schraa zijn tiende doelpunt kon bijschrijven aan het geheel.

Volgende week zondag spelen de korfballers van Oosterwolde uit tegen de spelers van OKO/Bies in Opende.


Foto: Rens Hooyenga (nieuweooststellingwerver.nl)


Foto: Rens Hooyenga (nieuweooststellingwerver.nl)


Foto: Rens Hooyenga (nieuweooststellingwerver.nl)

Laatste nieuws

Laatste verslagen