Roreko - DIO

Afgelopen zondag speelde DIO Oostewolde haar eerste uitwedstrijd tegen Roreko uit De Wijk. Na de overwinning van vorige week waren de Oosterwoldenaren er op gebrand om opnieuw de twee punten mee naar huis te nemen. Helaas liep dit anders. In de rust hadden beide ploegen negen doelpunten gescoord, waarna Roreko uit kon lopen naar een 20-15 overwinning.

Roreko begon sterk aan de wedstrijd en legde het baltempo hoog. Het duurde niet lang voordat DIO tegen een 2-0 achterstand aankeek. Na de vakwissel was het Marianne Veenstra die middels een kleine kans het eerste doelpunt voor de uitploeg kon scoren. Opnieuw was het Roreko die tweemaal wist te scoren en daarmee de tussenstand op 4-1 bracht. Vervolgens werd er om en om gescoord, waarbij Sido Koonstra en Hendrik Jan van Zanden de doelpunten namens DIO maakten. Door nog een doelpunt van Hendrik Jan van Zanden en een afstandschot van Remco Schraa werd het verschil teruggebracht naar één doelpunt. Na een doelpunt van Roreko mocht het andere vak weer aanvallen waarbij veel kansen werden gecreërd. Hier kwamen doelpunten uit van Remco Schraa en Henine Tuinstra. Roreko wist nog een kleine kans te benutten waarna DIO voor het eerst de leiding kon nemen met doelpunten van Hendrik Jan an Zanden en Petra Mulder. Vlak voor rust was het de thuisploeg die scoorde en daarmee de ruststand naar 9-9 bracht.

Na rust was het Roreko die de eerste twee doelpunten maakte. In de fase die volgde lukte het DIO niet om de kansen af te maken en het scorende Roreko bij te houden. Enkel afstandschoten van Remco Schraa en Hendrik Jan van Zanden zorgden ervoor dat het verschil niet meer dan vier doelpunten kon worden, 15-11. Manon Bel en Marianne Veenstra scoorden namens DIO waardoor de Oosterwoldenaren weer dichterbij kwamen. Helaas lukte het de blauwhemden niet om op gelijke hoogte te komen doordat de thuisploeg drie maal op rij raakt wist te scoren. Hendrik Jan van Zanden scoorde in de laatste fase van de wedstrijd tweemaal waarna Roreko ditzelfde deed. Dit resulteerde in een 20-15 eindstand.

Volgende week speelt DIO thuis tegen Kinea.