WSS - DIO

Op eerste paasdag stond voor DIO de uitwedstrijd tegen WSS uit Oude Pekela op het programma. Door vorig weekend twee punten te verspelen staat de ploeg van oud DIO-speler Ron Berkenbosch nog maar twee punten verwijderd van de Oosterwoldernaren. Voor beide ploegen wederom een belangrijke wedstrijd.

WSS begon scherp aan de wedstrijd en al na vijf minuten keek DIO tegen een achterstand van twee doelpunten aan. Na de vakwissel wisten Hendrik Jan van Zanden en Marianne Veenstra, beide middels een afstandschot, hier verandering in te brengen. WSS scoorde waarna Sido Koonstra een kleine kans benutte. Opnieuw was het de thuisploeg die de voorspong wist te pakken. Chris Tuinstra zorgde er met een afstandschot voor dat deze niet vergroot zou worden. Na twee doelpunten van WSS scoorden Manon Bel en Chris Tuinstra wat de ruststand naar 6-6 bracht.

Na de rust was het de thuisploeg die de korf als eerste wist te vinden. Er brak een goede periode voor DIO aan met doelpunten van Remco Schraa, Hendrik Jan van Zanden en Chris Tuinstra. Dit bracht te tussenstand op 7-9. De doelpunten werden om en om gemaakt waarbij Remco Schraa een door Sido Koonstra verkregen strafworp wist te benutten en Hendrik Jan van Zanden van afstand zuiver was. De voorsprong kon echter niet behouden worden door twee doelpunten van WSS. De laatste tien minuten van de wedstrijd waren aangebroken toen Chris Tuinstra van afstand wist te scoren. WSS deed hetzelfde waarna Remco Schraa het 13e doelpunt voor DIO maakte. Twee doelpunten van de thuisploeg zorgde opnieuw voor een achterstand. Manon Bel rondde een kleine kans af wat de stand naar 14-14 bracht. Met nog een minuut te spelen scoorde WSS van grote afstand. In de laatste aanval was het Remco Schraa die de stand gelijk maakte waardoor DIO toch nog met 1 punt naar huis kon gaan. Eindstand 15-15.

De competitie blijft spannend en de strijd op de eerste twee plekken zijn nog niet gestreden. De komende twee weekenden zijn er geen wedstrijden. Op zondag 11 mei speelt DIO thuis tegen Wez Warber/Wez Fluch om 14.30 uur.