Evaluatie competitie

DIO D1
De jongste jeugd van DIO heeft een lastige start van het seizoen gekend. Voor velen is de overstap geweest vanuit de E1 vorig seizoen naar de D1 heden. De eerste twee wedstrijden verliepen zwaar en konden ze geen vuist maken tegen LDODK D2 en Wordt Kwiek D1. Tot Lintjo D2 op bezoek kwam en ze meteen de dubbele cijfers konden boeken inclusief winst! Een lastige poule met vier teams waarin ze op de derde plek zijn geëindigd. Een mooie voorbereiding voor het echte werk straks in de zaal en met dank aan de trainers en coaches Lisanne Kuipers, Myrthe Looijenga en Malou van de Mei die onze toppertjes van DIO D1 fanatiek en enthousiast houden!

DIO C1
Voor DIO C1 verliep deze najaarseditie redelijk eenvoudig. Met vier ruime overwinningen op rij tegen LDODK C3, It Fean C2 en Quick '21 C1 werd er een grote stap gezet voor de herfsttitel. Dat zou uiteindelijk in Gorredijk moeten gebeuren tegen de nummer twee LDODK die in theorie nog kans zou maken op het kampioenschap. Het was in ieder geval een zenuwslopende wedstrijd waarbij DIO met 2 - 0 achter kwam en op strijdvaardige wijze met 4 - 5 won van LDODK. Dat werd direct na de wedstrijd op feestelijke wijze gevierd! 
Ze hebben het fantastisch gedaan en wie weet wat ze nog van plan zijn in het zaalseizoen. Toppers deze kampioenen!

DIO B1
Het seizoen begon met een gelijkspel in Haule tegen concurrent VZK B1. Daar hadden ze volgens de hele staf twee punten weg moeten pakken. Vervolgens kwamen er ruime overwinningen tegen OWK B3 en Oerterp B1. Zo stonden ze weer in de subtop en kregen ambities om verder omhoog te kijken. Zowel tegen Harkema en Zunobri werd ook nog eens gewonnen en zag het er wel heel rooskleurig uit. Op 21 oktober stonden de twee sterkste teams, TFS B1 en DIO B1, tegen over elkaar. Voor beide teams telde maar èèn ding: Winnen! Hoewel TFS maar een puntje nodig had en DIO sowieso moest winnen werd al snel duidelijk in de eerste helft dat de zeer ervaren ploeg TFS op koers lag voor de titel. DIO verliest het kampioensduel uiteindelijk met 7 - 17. Maar deze nederlaag was echter een klein smetje op dit mooie veldseizoen. Als nummer twee in de eindstand mag onze B ploeg trots zijn! Compliment voor beide trainers/coaches Henine Tuinstra en Wilmar Bosscha voor deze hardwerkende groep.

DIO A1 
Onze junioren hebben een daverende start gekend. Thuis tegen Drachten A4 en Quick '21 A1 werden twee eenvoudige winstpunten gepakt. Uit tegen Quick '21 ging het niet zo soepel maar werd er opnieuw gewonnen. De wedstrijd tegen NKC A2 leek de grootste concurrent, maar dat team uit Marum rolde DIO letterlijk op in eigen huis. Een week later leek dat team weer compleet te zijn en met een puntje verschil verloor DIO A1 dat duel in Marum. Een gelijkspel zou genoeg zijn voor het kampioenschap. Dat werd dus uitgesteld voor de wedstrijd in Drachten tegen Drachten A4. Dat ene puntje was de opdracht maar winst zou de prioriteit moeten hebben. Op 21 oktober is het dan toch gelukt! DIO A1 pakt het kampioenschap in Drachten ook met dank aan coach Sjoerd van Veenen die de junioren er doorheen heeft gesleept. En speciale dank aan interim-coaches Anita de Vries en Diana Baron die voor de uitwedstrijden paraat hebben gestaan.
Op naar het zaalseizoen. Kanjers!

DIO 2
Bij de senioren staat DIO 2 tijdens de winterstop voor het veldseizoen in de middenmoot op de vijfde plek. De eerste wedstrijd werd direct de stempel gezet kwa doelpunten. DIO 2 won in een goed duel met 24 - 17 van Vitesse 2. Ook tegen de Pein weet DIO eenvoudig te winnen. Thuis tegen Oko/Bies 3 boeken ze de eerste nederlaag. Kinea 2, AVO 4 en Dow/WezHandich 4 waren vervolgens ook de betere ploegen. In Winschoten werd er wel gewonnen van Korwi 2, daar was wel het uiterste voor nodig in de tweede helft. DIO 2 kan zich nu opmaken voor het zaalseizoen.

DIO 1
Ons vlaggenschip had een stroeve start in de derde klasse. Hoewel de eerste thuiswedstrijd nog gewonnen werd met 15 - 13 van NQL 1, was het daarna zoeken naar punten. Een onnodig verlies tegen Stadskanaal '74 1, een te makkelijk weggegeven duel tegen DTS (S) 1 en een terechte nederlaag tegen Flamingo's 1. Thuis tegen Thrianta 1 leek het vertrouwen weer sterker te worden maar DIO verliest nipt met een punt verschil. Een week later zorgt een monsterscore tegen Noveas 1 voor het juiste pad dat DIO zal volgen. Ook in Emmen tegen het altijd lastige EKC2000 pakken ze een punt, zodat het zaalseizoen met meer vertrouwen zal beginnen voor DIO 1.

Voor allen een fijne herfstvakantie!

Kv DIO

Laatste nieuws

Laatste verslagen