DIO succesvol op vijfde editie OKC-toernooi

Afgelopen zaterdag heeft op sportpark Oostenburg de vijfde editie van het OKC-toernooi plaatsgevonden. Alle verenigingen uit de gemeente Ooststellingwerf waren vertegenwoordigd op het toernooi. De weersomstandigheden waren uitstekend voor de korfballers van ODIS uit Elsloo, VZK uit Haule, Donkerbroek, Lintjo uit Olderberkoop en DIO uit Oosterwolde. Teams uit verschillende leeftijdscategorieën speelden tegen elkaar, waarbij de organiserende vereniging in de eerste seniorenpoule als eerste wist te eindigen en zich zo een jaar lang de beste van de gemeente mag noemen. Bij de jeugd waren 2 teams van DIO succesvol.
 
Vanaf één uur ‘s middags stonden er zo’n 200 korfballers uit de gemeente op het korfbalveld. Verdeeld over zes korfbalvelden kwamen de F, E&D pupillen, de C&B aspiranten, de A-junioren en de senioren in actie. De F- en E-pupillen van Lintjo wisten eerste te worden in de poule. Zowel de D-pupillen als de C-aspiranten van DIO wisten de meeste punten te behalen van hun poule. Ook de B-aspiranten en de A-junioren van Lintjo waren succesvol.
 
Net als de jeugd teams starten de senioren teams vanaf een uur of één. Hendrik Betten uit Elsloo zorgde tussen de wedstrijden door voor passend commentaar. VZK/Donkerbroek 2 mocht het spits afbijten tegen DIO 2. Deze wedstrijd werd gewonnen door de combinatie ploeg uit Haule. Uiteindelijk is het Lintjo 2 die de meeste punten uit de poule haalde en daarmee de grote winnaar was. VZK/Donkerbroek 2 werd tweede, DIO 2 derde  en ODIS 1 vierde.
Bij de eerste selectieteams  kwamen DIO 1 en VZK/D’broek 1 binnen de lijnen. DIO kwam langzaam op gang en wist met 4 doelpunten achterstand er toch nog een gelijkstand uit te halen. In de voorlaatste ronde streden Lintjo 1 en DIO 1 tegen elkaar. Deze wedstrijd wist DIO vol overtuiging binnen te halen. In de laatste speelronde was het de beurt aan VZK/D’broek 1 en Lintjo 1. Lintjo 1 wist de wedstrijd te winnen. DIO 1 werd eerste in de poule, gevolgd door Lintjo 1 en als laatst eindigde VZK/D’broek 1.
 
Tijdens de prijsuitreiking werden onder de jeugd een speler en speelster van het toernooi bekend gemaakt. Richard Brouwer (VZK) en Danique de Jong (DIO) kregen deze eer toegekend, waarbij zij beiden een waardebon van schoen en sportmode-zaak Sjouke van der Heide uitgereikt kregen.
Voor Lintjo 2 was het feest compleet toen zij hoorden dat zij een Archery Tag-activiteit gesponsord door “De Jongens van Outdoor” kregen uitgereikt. DIO 1 kreeg als prijs een klimavontuur voor 10 personen uitgereikt bij De Jongens van Outdoor in Appelscha. Tijdens de prijsuitreiking werden ook alle vrijwilligers en de organisatie nog even in het zonnetje gezet.
 

Laatste nieuws

Laatste verslagen