Terugblik zaalseizoen

Het zaalseizoen van 2015 - 2016 zit er definitief op. De lente is begonnen aan haar intrede, en de eerste veldtrainingen zitten er weer op. Als we kijken naar het zaalseizoen kunnen we bij de senioren concluderen dat zowel DIO 1, 2 als 3 een goede indruk hebben gemaakt. Bij de jeugd zijn er over het algemeen goede resultaten geboekt zowel boven in de poule als in de middenmoot, maar er waren ook enkele ploegjes die het pittig hadden en nauwelijks punten pakten.
 
Laten we beginnen met onze toppertjes van DIO E2. Een hele lastige poule in de 2e klasse dit jaar. Gewonnen werd er helaas niet dit zaalseizoen, maar de strijd en vooral de altijd lachende spelers van coaches/trainsters Lisanne, Malou en Myrthe is de beste teambuilding die je bij Kv DIO kan hebben! DIO E2 is uiteindelijk geëindigd op een zevende en laatste plek in deze poule met nul punten.
DIO E1 heeft een fantastisch zaalseizoen achter de rug. De ploeg van Janita en Rixt mocht uitkomen in de 1e klasse. DIO E1 is met een totaal van 18 punten geëindigd op een uitstekende tweede plek in de eerste klasse! Een groot compliment voor de gehele staf van DIO E1! 
 
Je hebt binnen DIO winnaars, helden, en je hebt kampioenen met een ongeslagen zaalstatus! Dan hebben we het natuurlijk over DIO D1! Dit team heeft het superieur gedaan dit zaalseizoen. Een meer dan dikverdiende pluim voor het voltallige team en voor de trainers/coaches Sjoerd V., Maaike en Lieke.
 
DIO C1 kan terug kijken op een goed zaalseizoen met zelfs een top drie notering. De ploeg van Sjoerd H. en Wilmar heeft met 14 punten uit twaalf wedstrijden die 3e plek veilig gesteld in de 4e klasse. Top gedaan DIO C1 en staf!
 
Voor DIO B1 is dit zaalseizoen iets minder goed verlopen. De openingswedstrijd was in Assen. Tegen AVO B3 werd er met 11 - 1 verloren. Met een reeks van acht wedstrijden op rij konden er helaas geen punten gepakt worden. Desondanks een matige eerste seizoenshelft, kan het vertrouwen richting het veld weer langzaam aan sterker worden door de goede slotwedstrijden van dit zaalseizoen. DIO B1 is uiteindelijk met 5 punten laatste geëindigd op plek 7 in de 3e klasse. De staf en spelers van DIO B1 hebben al laten weten dat ze er weer volledig voor gaan komend voorjaarsseizoen in een lagere klasse.
 
De junioren hebben een wisselvallig zaalseizoen gehad, een paar goede overwinningen, wedstrijden die werden verloren, maar ook wedstrijden die net niet gewonnen werden. Coach Angela heeft de A groep, van de zeven deelnemende ploegen, op een vijfde plek weten te behouden in de 4e klasse. De junioren kunnen met opgeheven hoofd zich voorbereiden op het voorjaarsseizoen!
DIO 3 mag zich met recht een topper noemen dit zaalseizoen. In deze poule met kampioen kandidaten als LDODK 4 en Olympia 2 heeft DIO 3 deze teams het soms flink lastig gemaakt. Het 1000e doelpunt van Kv DIO viel ook nog eens bij DIO 3 in de thuiswedstrijd tegen VKC. Diana maakte de 999e, 1000e en doelpunt 1001. In de reserve 4e klasse is DIO 3 uiteindelijk op een keurige vierde plek geëindigd. Toppers!
 
DIO 2 had als missie meegekregen van trainer Arjan en coaches Wendy en Gjilke om zaalkampioen te worden, of via de tweede plek weer terug te promoveren naar de reserve 3e klasse. Met 18 punten uit 14 wedstrijden is DIO 2 op een keurige tweede plek geëindigd en mag volgend jaar weer uitkomen in de reserve 3e klasse! Voor de gehele staf van DIO 2 een dikke pluim!
 
Het vlaggenschip van DIO mocht dit zaalseizoen weer uitkomen in de 2e klasse. Coach Arjan had bij DIO 1 de opdracht meegegeven om zich te handhaven in deze klasse. Het was de hele competitie spannend wie er in deze poule zouden handhaven en/of degraderen. Bij winst op Sparta zou DIO zomaar op de derde plek kunnen eindigen, en bij verlies was de kans groot dat ze via de zevende plek gingen degraderen. DIO was bij de laatste zaalwedstrijd echter niet opgewassen in Leek tegen de sterk spelende Spartanen, die pas in de tweede helft de winst naar zich toe trokken. Waar we al voor vreesden is dat DIO zou gaan degraderen mede door de winst van Vitesse de volgende dag tegen degradant WSS. Maar dan is er uiteindelijk toch nog een lichtpuntje aan het eind van de tunnel! DIO krijgt het bericht van de KNKV dat Wordt Kwiek zich heeft terug getrokken uit het wedstrijdkorfbal, en door de (juist) goede 11 punten die DIO heeft behaald mogen ze zich als beste nummer zeven van Nederland, ook in het volgende zaalseizoen in de 2e klasse blijven korfballen!
 
Ook zijn er namens Kv DIO weer diverse schoolkorfbal trainingen gegeven aan allerlei basisscholen in Oosterwolde dit zaalseizoen, en is er een kangoeroe klup opgericht waar inmiddels acht kangoeroes aan deelnemen! We doen namens Kv DIO er alles aan om het iedereen zo comfortabel mogelijk te maken, en zowel plezier als enthousiasme staan hoog aan het lijstje. Mocht u als "niet lid" dit lezen en heeft u kinderen die een keer mee willen trainen bij de jeugd of de kangoeroes, dat kan! Voor meer info check de website van kvdio.nl.
 
We hopen dat we met z'n allen in het voorjaarsseizoen er een fantastisch slot van gaan maken! DIO 1 heeft alle steun langs de kant nodig om eindelijk weer eens dat kampioenschap binnen te slepen in de 3e klasse! Ook DIO 2 doet het erg goed in de reserve 3e klasse, ze staan momenteel tweede achter Hoogkerk. DIO 3 zal hard aan de bak moeten op het veld om punten te pakken en omhoog te kijken. Ze plakken momenteel op plek 6 met 4 punten uit zeven wedstrijden. De jeugd korfballers beginnen allemaal weer in een frisse nieuwe poule! 
 
Succes allemaal, en tot gauw, op Sportpark Oostenburg!
Kv DIO

Laatste nieuws

Laatste verslagen