Start Korfbalschool Noord

Vanaf maart is korfballer Erwin Zwart van korfbalvereniging LDODK / AH Gorredijk onder de naam ‘Korfbalschool Noord’ gestart met het geven van korfbaltrainingen aan jeugdige korfballers die meer uit hun talent willen halen. Korfbaltalenten vinden bij hun eigen club niet altijd de training waarmee ze het maximale uit hun talent kunnen halen. Voor deze groep is de Korfbalschool een mooie manier om iets extra’s te leren, om zichzelf meer uit te dagen. Het zijn aanvullende trainingen, naast de trainingen die de korfballers bij hun eigen verenigingen hebben.
Samen met toptrainers en topspelers verzorgt Erwin de Zwart de trainingen op de woensdagmiddag en zondagochtend op de velden van korfbalvereniging LDODK/ AH Gorredijk. De trainingen zijn toegankelijk voor E's, D's, C's, B's en A's.
 
Lieneke Lindenberg, speler van de B1, heeft op zondag 23 maart deelgenomen aan de eerste training bij Korfbalschool Noord. Lees hieronder het verslag van die ochtend. 

VERSLAG VAN ASPIRANT LIENEKE LINDENBERG | DIO B1
 
Vandaag was de start van de ‘Korfbal School Noord’. Voordat de training begon moest je je melden en kreeg je het kledingpakket aangeboden. We schoten wat in totdat iedereen er was. Daarna volgde de warming-up, kleine pasjes op de plaats, grotere passen, kleine pasjes en een sprintje naar de overkant. Dan naar de overkant huppelen en draaien met je armen. Toen over een lijn heen en weer springen.  Dit was een warming-up waar je spieren wel warm werden, maar je zelf niet uitgeput van raakt zoals bij rondjes rennen.
 
Na de warming-up gingen we naar de korven. De oefening was: ‘De bal gooien en de bal lijn achterna lopen’. Tijdens de oefening gaven de trainers aanwijzingen hoe je het beter kan doen en moest je je zelf voorstellen. Ze hadden verteld dat de aangeef net zo belangrijk is als degene die gaat schieten, en daarom waren de aanwijzingen veel gericht op de aangeef, hoe je de bal het beste kan meegeven aan degene die gaat schieten. Ook vertelden ze dat je contact met elkaar moet houden.  De tip die ze gaven aan degene die schoot was: ‘Als je uitstart dat je voeten naar de korf wijzen, je staat zo dan recht voor de korf’.
 
Als afsluiting deden we nog een wedstrijdje en besproken wat iedereen van de 1e training vond.
 
Ik vond de eerste training erg leuk omdat de trainers erg enthousiast waren en zin hadden om ons beter te leren korfballen, ik heb nu al veel geleerd.



Lieneke Lindenberg in actie. 

Laatste nieuws

Laatste verslagen