DIO - Roreko

DIO heeft zaterdagmiddag in eigen huis, voor aansluiting in de top drie, belangrijke punten gepakt tegen concurrent Roreko. Bij rust stond het vlaggenschip van DIO nog achter met twee verschil, maar wist dat om te buigen naar winst in de tweede helft.

DIO kwam d.m.v. een strafworp op voorsprong, waarna Marianne Veenstra het goede signaal bracht door met twee afstandschoten de korf te treffen (3 - 1). Beide ploegen waren gedreven en dat leverde veel acties op. Met o.a. twee strafworpen van Roreko werd de stand gelijk getrokken naar 5 - 5. De ploeg uit de Wijk trok vervolgens wel aan het langste eind en bepaalde de ruststand op 7 - 9.

In de rust had Linda Nijenhuis echter lovende woorden, o.a. het harde werken tussen de lijnen. Een pure kwestie van door gaan in de tweede helft.

Na de pauze kreeg DIO vat op wedstrijd en scoorden vijf maal op rij, met de 12 - 9 voorsprong. Drie verschil was nog nihil, want Roreko kwam terug met een toegekende strafworp. Vervolgens kwam er een wisseling van doelpunten en bleef het gat twee a drie verschil. Echt gevaarlijk werd het niet meer voor de ECOstyle formatie. In de slotfase scoorden Sjoerd Hoeksma nog uit een afstandschot en Myrthe Looijenga uit een vrij bal. De doelstelling was gehaald en DIO wint met 19 - 16 van Roreko. DIO klimt naar de derde plek in de derde klasse en neemt daarmee het stokje over van Roreko, puur op doelsaldo.

Komende zaterdag staat er opnieuw een pittig duel op het programma. DIO zal afreizen naar Haule voor de kraker tegen de nummer twee van de poule, VZK.