DIO - SDO

DIO heeft zaterdag na een matige eerste helft, alsnog een vrij eenvoudige winst geboekt in eigen huis tegen rode lantaarn SDO uit Schoonoord.

Vanaf de start kreeg DIO weinig weerstand in de aanval en kon vrij uit aanvallen. Marianne Veenstra scoorde in de opening tweemaal via een afstandschot. Ondanks de vele kansen stond de teller echter na twintig minuten slechts op vier doelpunten voor DIO. Na twee overtredingen op SDO, kwam de ploeg uit Schoonoord terug in de wedstrijd d.m.v. twee benutte strafworpen, 5 - 3. Het vlaggenschip van DIO speelde bij vlagen te eentonig en te gemakkelijk. Richting het rustsignaal kreeg DIO wel weer vat op de wedstrijd. Marian Schraa bepaalde de ruststand via een kleine kans op 7 - 4.

Met een stevige en terechte preek van coach Linda Nijenhuis tijdens de rust, herpakte DIO zich in de tweede helft.

De ervaren spelers van DIO 1, Marianne Veenstra en Sido Koonstra, zorgden voor de belangrijke opmars en doelpunten binnen het team (12 - 7) waaronder een mooie treffer van vrije bal specialist Sjoerd Hoeksma. In de tweede fase van de tweede helft kwam SDO er niet meer aan te pas. Ten opzichte van de eerste helft stond er nu wel een goed georganiseerd DIO en dat resulteerde nog in een aantal mooie doelpunten van Wilmar Bosscha, Myrthe Looijenga en Jarno Wilms. Tijdens de slotfase mocht Linda Veenstra nog twee treffers op haar naam bijschrijven. DIO wint door een goede twee helft met 17 - 7 van SDO en staat met zes punten stevig in de middenmoot en tevens op plek vier van de derde klasse.

Volgende week zaterdag volgt opnieuw een thuiswedstrijd voor DIO. Ditmaal komt de nummer drie van de poule, Roreko, op bezoek. Beide koplopers in de poule Club Brothers en VZK zullen het ook tegen elkaar opnemen. Er volgt dus een mooi en spannend weekend in de top 4!