Club Brothers - DIO

DIO heeft zaterdagmiddag in Groningen verloren van koploper Club Brothers. Beide ploegen begonnen voorzichtig aan het duel, waarbij CB het meest zuiver was en na een kwartier speeltijd op een 6 -  1 voorsprong stond. Genoeg redenen voor coach Nijenhuis om de reserve spelers warm te laten lopen. Marianne Veenstra werd binnen de lijnen gebracht en mede door twee doelpunten van Veenstra kwam DIO terug in de wedstrijd, 7 - 6. Deze lijn werd gauw weer onderbroken door de thuisploeg. Mede door een defensieve fout van DIO (strafworp) bepaalde CB de ruststand op 9 - 6.
 
De tweede helft herpakte DIO zich. Beide ploegen opende wederom wel voorzichtig en dat was vooral in het eerste kwartier te merken waarbij CB tweemaal de korf trof en DIO eenmaal via Manon Bel, 11 - 7. Een mooi moment volgde voor B aspirant Wesley Nieuwhof die zijn debuut in competitieverband mocht maken bij het vlaggenschip. Het (wissel)plan dat Nijenhuis vervolgens had liggen pakte mooi uit. In het slotoffensief handelde DIO nog om er minimaal een punt uit te slepen, maar tevergeefs. CB scoorde slechts nog twee keer en DIO kon met vier doelpunten, waaronder drie van Myrthe Looijenga, helaas niet meer aanhaken en verliest met 13 - 11.
 
Volgende week zaterdag volgt een thuiswedstrijd tegen hekkensluiter SDO 1 uit Schoonoord. 

Laatste nieuws

Laatste verslagen