DIO 1 - EKC 2000

DIO 1 heeft zaterdagmiddag in de laatste speelronde met 17 - 26 verloren van subtopper EKC 2000 1. DIO blijft op de zesde plek en moet daardoor komende zaterdag een beslissingswedstrijd spelen in Drachten tegen Invictia 1 (uit Kollum) om 15:30 voor lijfsbehoud in de 3e klasse. Al vroeg in de wedstrijd kwam DIO op een 0 - 3 achterstand, maar trok de stand gauw weer gelijk naar 3 - 3 door doelpunten van Marianne Veenstra, Petra Mulder en Chris Tuinstra. De ploeg uit Emmen kon daarna de score weer verder opkrikken. Verdedigend liet DIO wat steekjes vallen en kwam op een achterstand van 3 - 7. Hoewel de duels iets pittiger werden, bleef EKC 2000 een gat houden van vier verschil tot het rustsignaal. Met o.a. doelpunten van Chris Tuinstra (2x), Sido Koonstra (1x), Jarno Wilms (1x) en Myrthe Looijenga (1x) zorgden voor een ruststand van 8 - 12. In de vroege fase van de tweede helft bleef DIO nog in het spoor van EKC 2000, in de 12e minuut stond het 14 - 17. Vervolgens werd het duel flink fysieker en kon DIO niet meer het gat dichten. Het duel eindigde in een 17 - 26 nederlaag voor DIO. De doelpunten van DIO in de tweede helft kwamen van Sido Koonstra (3x), Jarno Wilms (2x), Chris Tuinstra (2x), Sjoerd Hoeksma (1x) en Marianne Veenstra (1x). Komende zaterdag zal DIO flink aan de bak moeten voor handhaving in de 3e klasse. Al sinds de jaren negentig speelt DIO 1 onafgebroken in de 3e en/of 2e klasse.