Noveas 1 - DIO 1

DIO is er zaterdag in geslaagd om de volle buit mee te nemen uit Steenwijk. Nadat er al met een ruime voorsprong de pauze werd ingeluid, kon DIO de tweede helft rustig uit spelen en won uiteindelijk met 12 - 30 van Noveas 1. Ondanks de winst is handhaving in de derde klasse alleen nog mogelijk via een beslissingswedstrijd.

Noveas, dat al het hele veldseizoen nog geen punten wist te pakken, kwam verrassend op een 2 - 0 voorsprong. Voor DIO de taak om direct te reageren. Op een zeer warm sportveld was het Wilmar Bosscha die direct iets terug kon doen, Bosscha schoot met twee afstandsschoten de stand weer gelijk. De opmars voor een serie doelpunten werd in gezet, zowel Manon Bel (2x), Petra Mulder (1x), Chris Tuinstra (1x), Sido Koonstra (1x), Marian Schraa (1x), Sjoerd Hoeksma (1x) en Marianne Veenstra (1x) zorgden voor een vermakelijke tussenstand van 3 - 10. Nadat iedereen een doelpunt had gescoord, en nog twintig minuten over was voor dat het rustsignaal klonk, scoorde DIO er vrolijk verder op los. Noveas kon nog viermaal tussen de doelpunten van DIO mee scoren, maar de ploeg van Linda Nijenhuis was gretig en o.a. met drie fraaie doelpunten van Sido Koonstra en een mooi klein benut kansje van invaller Myrthe Looijenga werd de ruststand bepaald op 8 - 21.

Ook in de tweede helft kon DIO het verschil maken, hoewel het aantal doelpunten werden gehalveerd en het tempo iets naar beneden werd gebracht. Het zeer warme zomerweer had zeker invloed op de sportvelden. Enkele doelpunten die nog in de schijnwerpers stonden, kwamen van Marianne Veenstra (ringloos van afstand) en Jarno Wilms die schitterend met een one-hander de einstand bepaalde op 12 - 30. Invaller Malou van der Mei verzorgde nog een fantastische páss op Marianne Veenstra die op mooie wijze achter de korf wist te scoren (12 - 28).

DIO 1 is door deze winst gestegen naar plek 6. Die plek geeft recht voor een beslissingswedstrijd. Plek 7 en 8 is rechtstreeks degraderen. Met nog één speelronde te gaan is het er op of er onder voor DIO in de derde klasse. Stadskanaal '71 1 heeft welliswaar een punt minder dan DIO maar kan alleen bij winst op koploper Flamingo's 1 nog hoop houden, mits DIO verliest. DIO kan alles in eigen hand houden voor de beslissingswedstrijd door volgende week te winnen in eigen huis van medekoploper EKC 2000 1. Noveas 1 is gedegradeerd.
Zowel Flamingo's 1, EKC 2000 1 en Thrianta 1 hebben in deze poule allen 18 punten en kunnen in de laatste speelronde allemaal nog kampioen worden.

Zaterdag 2 juni om 15:30 uur speelt DIO 1 thuis in Oosterwolde tegen EKC 2000 1.