DIO 1 - Stadskanaal '74 1

Na de mooie overwinning vorige week tegen Flamingo’s, mocht de hoofdmacht van DIO vandaag weer thuis het veld betreden. Dit maal tegen Stadskanaal. DIO had nog wat goed te maken in deze return. In Stadskanaal werd vorig jaar een ruime voorsprong toch nog weg gegeven. DIO had de druk er direct goed op. Tot 5x toe onderschepten zij de bal, maar konden dit helaas niet omzetten in een doelpunt. Helemaal tegen de verhoudingen in scoorden de bezoekers wel 2x op rij. DIO liet zich niet uit het veld slaan en bleef vol vertrouwen de korf zoeken. 10 Minuten wisten ze Stadskanaal van het scoren af te houden en vonden zelf wel de korf. Wilmar, Myrthe, Chris en Petra zetten halverwege de wedstrijd de stand op 4-2. Maar met nog 10 minuten te spelen in de 1e helft had Stadskanaal de stand alweer gelijk getrokken tot 7-7. Manon, Sjoerd en Chris scoorden aan DIO zijde, maar 5 tegentreffers deden dat weer teniet. Manon en Wilmar trokken de kar weer door beide van afstand de korf te treffen. Maar ook Stadskanaal was in die periode trefzeker. In een wedstrijd waar in totaal zo’n 8 strafworpen werden gemist; 6 door DIO en 2 door Stadskanaal bleven beide partijen gelijk op gaan. DIO had zeker speloverwicht, maar wist dat niet in doelpunten uit te drukken. Tot de laatste 5 minuten voor de rust. Sido 2x, Marian en Sjoerd sloegen het beslissende gat van 4 punten. Stadskanaal wist voor het fluitsignaal nog 1x te scoren, waardoor de ruststand 13-10 op het scorebord prijkte. Tijdens de pauze was het duidelijk dat de ploeg geloofde in een goede afloop. Ze voelden zich sterk en beter. Belangrijk was het om weer op 4 punten te komen en zo de genadeklap te geven. Stadskanaal sputterde echter nog even tegen. De 1e 5 minuten scoorden zij 3x, alleen Chris kon dmv een strafworp, door Petra versiert, tegengas geven. De bezoekers kregen hierdoor weer de aansluiting (14-13). De thuisclub, overtuigd van hun kunnen, speelden de volgende 14 minuten een hoofdrol. Door de dames meer in de punt laten spelen, werd duidelijk dat de dames van Stadkanaal een maatje te klein waren voor het DIO’s dames 4 tal. Met goed steunend werk van de heren wisten Manon, Petra 2x en Myrthe 2x het beloofde gat te slaan. Tegelijkertijd werd er met volle druk verdedigd waar de bezoekers niet door konden komen. Pas na 14 minuten met een stand van 19-13 vonden zij van afstand de korf. De Oosterwoldenaren gingen rustig door met de juiste mensen uitspelen, wat resulteerde in doelpunten van Sjoerd, Sido, Myrthe en Petra.23-14. Een comfortabele voorsprong. De laatste 10 minuten vielen de doelpunten om en om. De mannen namen het stokje over. Sido, Chris en Jarno met een mooie ‘onehander’ zetten de eindstand op 26-17. Een welverdiende overwinning waardoor behoud in de 3e Klas weer een stuk dichterbij komt. DIO heeft het helemaal nog in eigen hand, maar zal de komende 3 wedstrijden dan nog wel de nodige punten moeten pakken. Dat de ploeg op dreef is behoeft geen uitleg. Nu de komende weken dit vasthouden en met vol vertrouwen over 2 weken afreizen naar Hoogeveen, waar voor de 4e keer dit jaar tegen Thrianta moet worden aangetreden. Resultaten in het verleden geven geen garantie voor de toekomst. Dit geldt dit keer voor Thrianta. Na 3 overwinningen op DIO zal de ploeg uit Oosterwolde er alles aan doen om dit keer de punten uit Hoogeveen mee te nemen.