DIO C1 - OKO/Bies C1

Een uitstekend defensief DIO C1 heeft zaterdag vooral tijdens de eerste helft voor een goede pot korfbal gezorgd. In de tweede helft werd het balvaardig moeizamer waardoor de winst alsnog in handen kwam van het sterke OKO/Bies C1.
 
Na het startsignaal van scheidsrechter Mulder en een grote supporterskern langs de lijn, oogde DIO direct scherp. Verdedigend gaven ze vanaf minuut èèn volle druk. Het duurde ook niet lang dat de 1 - 0 werd gemaakt voor de thuisploeg. Rick Veen kon vanuit de ruimte met grote snelheid zijn doorloopbal afronden. OKO/Bies kwam echter wel op gelijke hoogte en leek het al vroeg in de wedstrijd een mooi duel te worden. Jorian Post zette DIO vervolgens met een zuiver afstandsschot weer op voorsprong, waarna OKO/Bies opnieuw reageerde (2 - 2). DIO had ambities om weer een resultaat neer te zetten, maar het ervaren OKO/Bies kreeg langzamerhand meer vat op de wedstrijd. Vlak voor tijd scoorde schutter Rick Veen van afstand en bepaalde daarmee de ruststand op 3 - 2.
 
In de rust gaf coach Carel ten Hoor lovende woorden naar zijn team. Nadat het verdedigend al beter ging tijdens de tweede helft vorige week uit tegen Nic., zette DIO deze lijn fantastisch voort. Spelhervattingen moesten echter sneller en slimmer aangepakt worden.
 
Nadat de tweede helft begonnen was, werd al snel duidelijk dat OKO/Bies sterker uit de kleedkamers was gekomen. Voor DIO werd het duidelijk om opnieuw dat stukje extra te geven, maar dat werd nog een hels karwei. OKO/Bies kwam met twee doelpunten op rij voor het eerst deze wedstrijd op voorsprong (3 - 4). Door een moment van goed uit te verdedigen werd de bal later op perfecte wijze veroverd en daar haalde Jorian Post zijn voordeel uit door opnieuw van afstand zijn tweede doelpunt te maken en DIO weer op gelijke hoogte kwam (4 - 4). Een korte opleving in de wedstrijd, want de spelhervattingen en balvaardigheden werden slechter. OKO/Bies kon de wedstrijd naar zich toe trekken en liet zien dat de ervaring uiteindelijk de doorslag gaf, mede door het slechtere optreden van DIO in de slotfase. OKO/Bies wint uiteindelijk met 4 - 6.
 
Coach Carel | Hier had meer in gezeten. Een super eerste helft waarbij de afspraken die werden gemaakt voor de wedstrijd, op perfecte wijze werden uitgevoerd, vooral het defensieve gedeelte. De tweede helft verliezen we echter op baltempo, en het slordiger worden van de ballijnen waardoor we het aanvallend niet meer konden waarmaken. Per wedstrijd komen er steeds meer lichtpuntjes, en we leren uiteindelijk een hoop in deze zware poule-indeling.

Laatste nieuws

Laatste verslagen