DIO 1 - Flamingo's 1

DIO 1 heeft zaterdag een zeer belangrijke winst geboekt tegen Flamingo's 1. Daardoor mag DIO hoop houden om zich uit de degradatiezone te vechten de komende weken.

Flamingo's 1 kwam na een minuut wel op voorsprong maar Chris Tuinstra trok dat gauw weer recht met een afstandsschot. Verdedigend gaf DIO voldoende druk om de doelpogingen van Flamingo's wat lastiger te maken. Een benutte strafworp voor Sido Koonstra en twee afstandschoten van Manon Bel en Chris Tuinstra zorgde voor een vermakelijke voorsprong van 4 - 1. De gehele staf aan de kant was zeer tevreden en dat gaf moed voor de spelers binnen de lijnen. De Flamingo's kwamen door wat technische foutjes van DIO wel weer terug tot 4 - 3, maar DIO scoorde ditmaal wel door en met doelpunten van Sido Koonstra, Sjoerd Hoeksma, Wilmar Bosscha en Manon Bel was er een klein gat geslagen (8 - 4). De Flamingo's bleven kalm en waren vooral in de korfzone gevaarlijk waardoor er veelal uit de kleine kansen gescoord werd, 8 - 6. Met het mooi aanvallende spel van DIO kon er nog twee keer de korf gevonden worden, zowel Manon Bel als Chris Tuinstra waren trefzeker waardoor DIO met een keurige eerste helft kon rusten bij een tussenstand van 10 - 7.

In de tweede helft was het meteen weer raak voor de ploeg van Linda Nijenhuis. Petra Mulder scoorde schitterend uit een afstandsschot. Vervolgens kwam er meer druk van Flamingo's en wederom kon er driemaal op rij gescoord worden door de kansen nabij de korf en was de spanning echter weer terug in de wedstrijd, 11 - 10. Chris Tuinstra zorgde er voor om zijn vrije bal te benutten, een doelpunt van Flamingo's volgde daarop, en Marianne Veenstra scoorde koelbloedig van afstand, 13 - 11. Het laatste kwartier leek alles open kaart en kwam Flamingo's met drie doelpunten op rij zelfs op voorsprong. Gezien het wedstrijdbeeld zou DIO de wedstrijd niet uit handen moeten geven. Wilmar Bosscha zorgde weer voor de gelijkmaker, 14 - 14. DIO drukte daarna door, en uiteindelijk werd het karwei afgemaakt door een toegejuicht afstandsschot van Chris Tuinstra. Marian Schraa besliste het duel, door nog slim uit een kleine kans haar kans af te ronden. DIO wint met 16 - 14 en staat nog steeds op de zevende plek met zeven punten. Hekkensluiter Noveas 1 is inmiddels definitief gedegradeerd. DIO moet zorgen om plek vijf in het vizier te houden. De nummer zeven degradeert ook rechtstreeks en de nummer zes zal een beslissingswedstrijd moeten spelen voor behoud in de derde klasse.

Aankomende zaterdag speelt DIO opnieuw een thuiswedstrijd, ditmaal tegen de nummer vijf Stadskanaal '74 1.