NQL 1 - DIO 1

DIO 1 is bij het hervatten van het veldseizoen er niet in geslaagd om in Rinsumageest tegen NQL 1 punten mee naar huis te nemen. De eerste helft toonde DIO nog veerkracht op het defensieve gedeelte maar kwam het behoorlijk tekort in eigen afronding. Na de rust verliep het duel ook in etappes, kansen en langere fases waar in niet gescoord werd. NQL 1 trok echter aan het langste eind en wint met 17 - 13.

Zowel Chris Tuinstra en Sjoerd Hoeksma konden DIO nog op voorsprong zetten tijdens de eerste helft met twee mooie afstandsschoten (1 - 2). Al gauw volgden ruim twintig minuten waar in beide ploegen mager om ging voor het afronden van kansen. Hoewel DIO stevig en gecontroleerd stond te verdedigen was het puzzelen aanvallend. NQL 1 scoorden halverwege tweemaal en kwam weer op voorsprong. Terwijl de tijd verder tikte en de rust in het vizier kwam, kwamen de doelpunten ook weer op gang. Sido Koonstra scoorde schitterend via een kleine kans de gelijkmaker (3 - 3). Vervolgens werd er nog om en om gescoord en rustten beide teams bij een stand van 7 - 6. Voor DIO scoorden Linda Veenstra, Myrthe Looijenga en Sido Koonstra.

Ook in de tweede helft was het een wisselend spelbeeld maar oogde NQL scherper. De ploeg uit Rinsumageest scoorde vijfmaal. Zowel Petra Mulder (2x), Marianne Veenstra en Chris Tuinstra hielden DIO nog in het spoor met enige treffers bij een tussenstand van 12 - 10. Opnieuw volgde een fase dat DIO lastig tot scoren kwam. De laatste tien minuten scoorde Chris Tuinstra nog tweemaal en Sido Koonstra, maar dat was te weinig om het duel nog te kantelen. NQL wint het duel met 17 - 13.

DIO staat nu op de zevende plek in de derde klasse en zal echter vol aan de bak moeten de komende weken om zich uit de degradatie zone te ontmantelen. Zaterdag 14 april komt DIO pas weer in actie voor het duel tegen DTS 1 in Surhuizum.