De Wâlden C1 - DIO C1

DIO C1 heeft zaterdagmiddag in Oentsjerk het eerste voorjaarsduel verloren van de Wâlden C1. In de eerste helft kon DIO nog lang in het spoor blijven van de sterke thuisploeg. De tweede helft kende DIO te veel fouten in het defensieve gedeelte en kon het aanvallend niet waarmaken waardoor de eerste 14 - 5 nederlaag een feit is.

De Wâlden C1 kwam na vijf minuten op een 2 - 0 voorsprong, maar Lotte de Jong reageerde vlot daarna met een prachtig afstandsschot. De thuisploeg imponeerde snel vanuit de voorlinie en zette het verschil weer op twee (3 - 1). DIO had wat problemen in het baltempo en moest puzzelen om de korfzone in beslag te nemen door de voorverdedigende thuisploeg. Echter zag Lianne Betten vanuit de ruimte een gaatje en versnelde zich voor een doorloopbal, die vervolgens subliem werd verzilverd (3 - 2). DIO hield een klein kwartiertje de boel goed dicht in de verdediging. In de slotfase van de eerste helft wist de Wâlden nog wel twee maal de korf te vinden en dat resulteerde in een 5 - 2 ruststand.

Direct na het beginsignaal van de tweede helft deed de Wâlden gauw een schepje er boven op en liep uit naar 9 - 2. DIO maakte een aantal onnodige fouten in de verdediging waar de Wâlden raad mee wist. Schutter Rick Veen scoorde via een afstandsschot de 9 - 3 binnen waarna de Wâlden opnieuw tweemaal op rij wist te scoren. Opnieuw had Rick Veen niet veel tijd nodig aanvallend voor een reactie en scoorde twee keer met een afstandsschot (11 - 5). DIO kreeg verdedigend weer meer controle, maar bepaalde de Wâlden in de slotfase de eindstand op een stevige 14 - 5 winst.

Coach Carel | We zijn wat hoger in gedeeld, en dat hebben we gemerkt. Het verlies tegen het mooi spelende de Wâlden was zeker terecht, maar de cijfers zijn misschien iets te geflatteerd naar mijn idee. De tweede helft maakten we onnodige fouten in de verdediging en we missen ook nog eens drie strafworpen. Daar in tegen hebben we in de tweede helft te veel en eenvoudige kansen gemist onder de korf en konden we het baltempo vooral in de eerste helft niet op niveau krijgen. Voor onze ploeg was dit zeker een leerzame les en we nemen het allemaal weer mee de komende weken!


 

Laatste nieuws

Laatste verslagen