Vitesse C1 - DIO C1

DIO C1 heeft zaterdagmiddag in Beilen nog een punt binnen gesleept tijdens het laatste zaalduel. Vitesse C1 dat met redelijke cijfers in Oosterwolde verloor, leek nog een stunt uit te willen halen tegen de kersverse zaalkampioenen. Het duel ging op en neer, waarbij DIO in de tweede helft nog flink wat werk moest verzetten om er een punt uit te slepen. De eindstand kwam niet verder dan een 7 - 7 gelijkspel.
 
Vitesse begon sterk na het startsignaal. De 1 - 0 hing in de lucht en werd na vier minuten door de thuisploeg gemaakt. DIO bleef zoeken naar de kansen en kon pas na tien minuten op gelijke hoogte komen na een treffer van Jorian Post in de korfzone. Defensief stond DIO scherp, en beheerst dat nagenoeg het hele zaalseizoen op keurige wijze. DIO zette door en kwam op 1 - 2 na een afstandsschot van Rick Veen. Een mooi moment kwam vijf minuten later van Luna Vroegh, haar doelpunt uit een kleine kans werd op verdienstelijke wijze verzilverd (1 - 3) nadat Vroegh een sterke periode in de rol van de korfzone vervulde. De ruststand van 2 - 3 werd bepaald door Vitesse, dat een seconde voor tijd nog een vlugge treffer van afstand noteerde.
 
In de tweede helft scoorde Lotte de Jong na drie minuten met een kleine kans, 2 - 4. Vlak daarna werden de vleugels bij Vitesse gespreid en scoorde vlot driemaal op rij, 5 - 4. Het duel leek volledig te kantelen, maar Lotte de Jong steekte daar een stokje voor en trok de stand weer gelijk uit een belangrijk afstandsschot. Vitesse zette opnieuw aan en de 6 - 5 kon snel worden bij geschreven. Vlak daarna scoorde Zoë de Hilster van afstand en stond het wederom gelijk. Beide ploegen hielden het spannend tot in de slotfase. Vier minuten voor tijd scoorde Vitesse opnieuw en leek af te stevenen naar de winst. Met een minuut nog op de klok zette Lianne Betten flink aan vanuit de ruimte en werd zodanig gehinderd bij haar doorloopbal dat de bal naar de stip werd verwezen. Lotte de Jong mocht de strafworp nemen en scoorde koelbloedig. Het duel eindigt in een 7 - 7 gelijkspel. Direct daarna kreeg DIO nog een bos bloemen overhandigd van Vitesse vanwege het eerder behaalde zaalkampioenschap, zeer attent!
 
Coach Carel | Een mooi, verrassend en spannend zaalseizoen met goede en minder goede wedstrijden. Dat we zaalkampioen zijn geworden hebben we denk ik echter behaald na de sterke start en het middenstuk van dit seizoen, waarbij de wedstrijden tegen Roreko nog lang in het geheugen blijven. Het kwam als een verrassing binnen dat we uit tegen KIOS op 17 februari kampioen werden na het zeer onverwachte verlies van de concurrentie. 
Het team stond dit zaalseizoen ontspannen en koelbloedig tussen de lijnen, maar we kenden ook fases dat het wat lastiger ging in de opbouw en dat was tijdens de tweede helft van het seizoen wat vaker te zien. Toch bleven we vaak winnen door de strijdlustigheid van het team en het sterke defensieve gedeelte (compliment). Dat we nog puntjes hebben laten liggen de laatste twee duels had niet gehoeven, maar gezien de tussenstand was het op papier in principe nog zeker pittig en dat bleek ook zo.
Alle dank voor de spelersgroep, trainster Marian Schraa en het vele publiek dat we vaak zagen, zelf tijdens de uitwedstrijden (!). 
Inmiddels is de veldindeling van het voorjaar gepubliceerd en treffen we de Wâlden C1, OKO/Bies C1 en Nic. C1. Een pittig, maar vooral leerzaam programma waarschijnlijk. We kijken er erg naar uit!
 
Carel ten Hoor
Trainer/coach DIO C1
 

Laatste nieuws

Laatste verslagen