DIO C1 - KIOS C2

De zaalkampioenen van DIO C1 hebben afgelopen zaterdag thuis tegen KIOS C2, de eerste nederlaag geboekt dit zaalseizoen. Na een voorzichtige maar gecontroleerde eerste helft, ontbrak het bij DIO tijdens de tweede helft aan scherpte om de vele kansen af te maken.

Na de gewonnen en onrustige wedstrijd vorige week tegen datzelfde KIOS in Ruinerwold, stonden de koppies van DIO nu strak tijdens de voorbereiding. KIOS kwam na het beginsignaal vrijwel direct op voorsprong door een afstandsschot. DIO zette daarna aan, alleen de zuiverheid tijdens het schot was gematigd. Mooie aanvallen volgden en met twee doelpunten van DIO werd een poging gedaan om de score verder op te krikken. KIOS zat echter goed in de wedstrijd en scoorde de 2 - 2. Beide ploegen speelden gelijkwaardig verder en de ruststand werd bepaald op 3 - 3.

De tweede helft draaide de aanvalsmodus van DIO op volle toeren. Echter tijdens de verdediging werd de druk verminderd en KIOS liep simpel uit naar 3 - 6. DIO liet zich echter niet uit het veld slaan en creëerde daarna vele uitgespeelde kansen, maar de lust om te scoren was een zware beproeving. Uiteindelijk werd er nog tweemaal gescoord door DIO maar de winst voor KIOS was binnen handbereik doordat de scherpte tijdens het schot van DIO het deze dag enorm ontbrak. KIOS wint met 5 - 6, terwijl een puntje minimaal wel verdiend was voor DIO.

De doelpunten van DIO kwamen op naam van Rick Veen (2x), Lianne Betten, Lotte de Jong en Wesley Nieuwhof.

Zaterdag 10 maart speelt DIO C1 haar laatste zaalwedstrijd in Beilen tegen Vitesse C1