KIOS C2 - DIO C1

Zaterdagmiddag 17 februari 2018, een dag waarbij DIO C1 een grote stap kan zetten voor het zaalkampioenschap. Na het onverwachtse verlies vorige week van Roreko C1 tegen Vitesse C1, stond het jonge team van DIO er plots wel heel goed voor in de stand. Met ook nog eens een wedstrijd minder gespeeld zijn er nog minimaal drie punten nodig in de komende drie wedstrijden, mits de concurrentie punten laat liggen. Deze dag gingen wij naar Ruinerwold, een tegenstander genaamd KIOS C2 die de gehele competitie het vizier in de middenmoot stevig in handen heeft. De ploeg uit Ruinerwold zou in theorie nog iets kunnen behalen in de subtop maar dan moeten zowel DIO als Roreko punten gaan morsen. Gezien het vrij eenvoudige programma van Roreko wist DIO dat het nog wel eens flink lastig zou kunnen worden met twee uitwedstrijden waaronder Vitesse C1 en nog een thuiswedstrijd tegen KIOS. 
 
Terwijl we ruim op tijd zijn aangekomen in het mooie drentse dorpje, is de ploeg zeer geconcentreerd en bereid zich al snel voor. De coach en alle meegereisde ouders nemen nog even flink wat koffie in de kantine en smullen van de vele koffiekoekjes. Een ontspannende indruk gaf DIO C1 bij het inschieten tijdens de rust van de voorgaande wedstrijd, vanuit de kantine kon dit mooi worden vastgelegd op de TV schermen en dat terwijl de thuisploeg nog niet gearriveerd was. Ondertussen had de koffiejuffrouw de koffiekoekjes verstopt en moesten de ouders de coach nog loodsen naar de hal waar we in eerste instantie nog even dachten dat de wedstrijd al begonnen was. 
 
Na controle van de basisspelers op sportlink floot de scheidsrechter voor het startsignaal. DIO had een fitte indruk maar begon wel onrustig. Verdedigend heeft DIO tot heden de boel op indrukwekkende wijze goed dicht gehouden. De 1 - 0 kwam echter van KIOS. DIO wist dat het moest aansluiten, met de gedachte om de ongeslagen status een mooi vervolg te geven. Hasandi Fernando was koel en scherp in de korfzone en scoorde uit een kleine kans. DIO stond nog steeds als loslopend wild tussen de lijnen en dat was echt niet nodig gezien de grote kansen die ze creëerden. KIOS kon er niet rustig mee omgaan en ging vervolgens mee in alle gekte. Rick Veen had al honderden meters in de benen, maar kon pas imponeren na elf minuten. Zijn afstandschot werd prachtig verzilverd. Veen was gebrand en scoorde een paar minuten later opnieuw met een treffer van afstand, 1 - 3. Met nog zeven minuten speeltijd voor het rustsignaal gebeurde er veel. Coach Carel ten Hoor moest ingrijpen nadat DIO in de defensie fouten ging maken, maar dat ging niet geheel foutloos. KIOS kwam namelijk terug in de wedstrijd door tweemaal op rij te scoren, 3 - 3. Zoë de Hilster die rustig het overzicht hield, maakte vanuit de ruimte een fraaie doorloopbal en scoorde de 3 - 4. Het anwoord van KIOS kwam spoedig door een toegewezen strafworp. DIO leek te gaan rusten met een achterstand, maar de timing van Hansandi Fernando werd goud waard. Fernando verzilverde haar kans onder korf in de zoemer, 5 - 5.
 
Tijdens de rust moest coach ten Hoor eerst de cursus "ontspanning" geven en de eerste helft werd dan ook niet besproken. Een plan van aanpak voor de tweede helft werd wel gepresenteerd.
 
In de tweede helft had DIO de rust weer onder controle. Een mooi moment was dat Romee Poen eindelijk dat verdiende doelpunt kon scoren en een goed begin voor haar team mee gaf. Rick Veen scoorde vlak daarna opnieuw na een vlotte doorloopbal. KIOS had minder creativiteit aanvallend in de tweede helft, doordat DIO meer druk gaf. Lianne Betten benutte een mooie doorloopbal, waardoor er een gat geslagen werd, 5 - 9. KIOS scoorde uiteindelijk nog wel eenmalig maar gevaarlijk werd het niet meer voor de jonge ploeg uit Oosterwolde. Het slot van de wedstrijd stond in het teken van DIO, waarbij er nog driemaal gescoord werd. Zowel Zoë de Hilster, Lianne Betten en Lotte de Jong bepaalden de eindstand op 6 - 12.
 
Het was dus wachten op de uitslag van DOS '46 - Roreko. Want bij verlies van de ploeg uit de Wijk zou DIO al kampioen zijn. En dat werd werkelijkheid nadat DOS '46 onverwachts gewonnen heeft. Het kampioenschap voor DIO zal binnenkort gevierd worden.
 
Komende zaterdag speelt DIO C1 thuis tegen opnieuw KIOS C2. 

Laatste nieuws

Laatste verslagen