Emmeloord - DIO

Het vlaggenschip van DIO heeft de koppositie zaterdagavond na speelronde 13 overgedragen aan Emmeloord. Tijdens de eerste helft oogde DIO wederom geconcentreerd en kon na ruim een kwartier speeltijd een mooie 3 - 7 voorsprong nemen. De tweede helft bracht het offensieve Emmeloord meer vertrouwen en liet DIO het op scorend gebied erg liggen. Ondanks de 18 - 11 nederlaag staat DIO nu op de tweede plek met een punt achter Emmeloord. Doordat er weer van alles gebeurde met de overige uitslagen in de poule had DIO zelfs een grote kans om het kampioenschap op te eisen bij winst. De ambitie op handhaving in de derde klasse zijn echter nog steeds van grote waarde voor de gehele selectie en is daar nu na deze speelronde ook zeker van. 
 
In het mooie sportcomplex van Emmeloord bracht Chris Tuinstra met een fraai afstandschot zijn ploeg op voorsprong. Emmeloord reageerde daarna snel met twee treffers, want ze hadden ook zeker meegekregen wat de uitslagen waren van de concurrentie. Jarno Wilms zette zich scherp en moest het in de aanval daarop hebben van zijn snelheid, om vervolgens de stand weer gelijk te trekken via een doorloopbal, 2 - 2. Chris Tuinstra positioneerde zich weer in de punt en zag na zijn openingstreffer opnieuw kansen en deed dat wederom met een afstander. Sido Koonstra, die na een vervelende blessure weer een basisplek kreeg van coach Linda Nijenhuis, voelde zich genoodzaakt om extra energie in het duel te pompen en na een schitterende actie naar binnen van Tuinstra kon Koonstra achter de korf op prachtige wijze de 2 - 4 noteren. Marianne Veenstra had keurig het overzicht aanvallend en wist een minuut later haar afstandschot te verzilveren. Emmeloord keek toe en maakte cruciale fouten, maar een toegewezen vrije bal werd nog wel uit gescoord. Chris Tuinstra moest daarna de focus leggen via de stip, zijn vrije kans werd beloond. De tussenstand werd steeds vermakelijker nadat Marian Schraa haar tegenstandster op het verkeerde been zette, en met een doorloopbal de 3 - 7 noteerde. Emmeloord wist nu echter dat het geen fouten meer kon maken en begon aan een voorzichtige inhaalslag en kwam terug mee twee treffers op rij. Sido Koonstra bleef koel en scoorde beheerst van afstand. Emmeloord bepaalde de ruststand op 6 - 8. 
 
Na het startsignaal van de tweede helft waren beide ploegen gedreven om een goed resultaat neer te zetten. Manon Bel gaf het juiste voorbeeld om de eerste slag te slaan onder de korf en scoorde uit een kleine kans. Emmeloord leek daardoor een schepje er boven op te doen vanuit de ruimte en scoorde driemaal op rij en zo stond de stand weer gelijk, 9 - 9. Nadat de bal op de stip werd gelegd voor DIO, scoorde Marianne Veenstra koelbloedig. Emmeloord trok de boel weer gelijk, en coach Nijenhuis wist dat er nu iets moest gebeuren en zette vanuit de reserverbank Peter Berkenbosch in voor Sido Koonstra. Emmeloord raakte niet in paniek, en wist weer op voorsprong te komen. Nadat Peter Berkenbosch zich genesteld had binnen de lijnen, werd van zijn ervaring rijkelijk gebruik gemaakt. Berkenbosch begon in de punt en scoorde met een mooie afstander de gelijkmaker, 11 - 11. Emmeloord krabte zich toch even achter de oren, en schakelde over op een aanvalsplan. De defensie van DIO kreeg het zwaarder, dus moest het van de aanval komen. De zuiverheid en het creëren van kansen werden pakweg ook zorgelijker en inmiddels stond Emmeloord op een 13 - 11 voorsprong. Vervolgens werd er zeven minuten niet gescoord. DIO zag zichzelf te kort doen, dacht na waarom de doelpunten niet meer vielen en wist dat winnen van Emmeloord nu wel erg lastig ging worden. Nijenhuis had nog een doelpunt gerichte reservebank en liet junior Myrthe Looijenga warm lopen voor een laatste strohalm en werd binnen de lijnen gebracht voor Marian Schraa. De thuisploeg wist uiteindelijk alsnog een slotoffensief uit te gooien door vijfmaal op rij te scoren en wint daamee met 18 - 11. 
 
Zaterdag 10 maart volgt het laatste zaalduel van dit seizoen alweer en speelt DIO in Oosterwolde tegen Pallas '08 uit Leeuwarden.

Laatste nieuws

Laatste verslagen