DIO C1 - DOS '46 C3

DIO C1 heeft zaterdagmiddag in eigen huis gewonnen van DOS '46 C3. Al in de eerste helft werd een gat geslagen bij een ruststand van 6 - 1. Hoewel de tweede helft een kopie leek bij de eerdere uitwedstrijd tegen DOS '46 waren er dit keer wel genoeg kansen, maar ontbrak het aan enige afronding. Het spel halverwege de tweede helft kende minder creativiteit, waardoor het statisch korfballen werd. Beide ploegen scoorden slechts nog tweemaal, maar DIO had de langste adem en is nu alleen koploper nadat de concurrentie dure punten gemorst heeft.
 
Zoë de Hilster en Rick Veen brachten DIO op voorsprong na twee mooie afstandsschoten. DOS '46 kreeg wat kansen, maar DIO had de opdracht veel druk uit te oefenen defensief. DOS '46 kwam weer in de wedstrijd na een treffer. Pas in de tiende minuut deed DIO weer wat het moest doen, een afstandsschot van Lotte de Jong zorgde voor de 3 - 1 voorsprong. Een minuut later kon Zoë de Hilster haar snelle doorloopbal verzilveren. DIO speelde rustig maar gedreven naar uitgespeelde kansen. Rick Veen scoorde opnieuw uit een afstandsschot. Vlak voor het rustsignaal bepaalde Jorian Post de tussenstand op 6 - 1 na een strak afstandsschot. 
 
De tweede helft gaf DIO meer ruimte weg voor de ploeg uit Nijeveen. Aanvallend kon DIO echter haar kansen blijven creëren maar de creativiteit en snelheid in het spel werd wel wat zwakker. DOS '46 scoorde nog tweemaal. De twee treffers van DIO kwamen op naam van Zoë de Hilster en Jorian Post.
DIO C1 wint uiteindelijk de wedstrijd eenvoudig met 8 - 3. 
 
Volgende week reist het hele gezelschap van DIO C1 af naar Ruinerwold en staat het pittige duel tegen KIOS C2 op het programma.

Laatste nieuws

Laatste verslagen