DIO C1 - Vitesse C1

DIO C1 zet haar ongeslagen status ook na afgelopen weekend voort. In Oosterwolde werd Vitesse C1 verslagen met 11 - 4, dankzij een goed samen spelende formatie. Al in de eerste helft kreeg DIO vat in de wedstrijd en straalde vertrouwen uit. De tweede helft kende wel even een fase waarin Vitesse wat meer druk gaf, maar DIO herstelde zich keurig en pakt daarmee twee belangrijke punten.
 
Na het startsignaal van official Petra Mulder, begonnen beide teams scherp. Lotte de Jong zorgde voor de 1 - 0, nadat de bal op de stip werd gelegd. Niet veel later verzilverde Lotte de Jong haar afstandsschot en werd de toon gezet. Vitesse bleef geconcentreerd, kreeg echter enkele kansen maar de afwerking was gematigd. Na tien minuten was het wel raak voor Vitesse en scoorde de 2 - 1. Zoë de Hilster was even later haar tegenstandster te slim af in de rebound en scoorde uit een kleine kans. Lotte de Jong was opnieuw trefzeker na haar afstandsschot en zo kon DIO al een kleine stap zetten richting rust. Vitesse bleef echter kansen creëren en kwam weer terug in de wedstrijd na een treffer bij een tussenstand van 4 - 2. Met nog ruim twee minuten voor rust, speelde DIO dynamischer en daar kwamen nog twee mooie doelpunten uit. Zoë de Hilster zette haar tegenstandster te kijk naar een daverende actie naar binnen en scoorde via een doorloopbal. Rick Veen bepaalde de ruststand op 6 - 2 na een bizar ver afstandsschot.
 
In de tweede helft scoorde DIO opnieuw vrij vlot. Lotte de Jong tovert momenteel alle ballen door de korf en deed dat ook na een goede uitstarter, 7 - 2. Vitesse bleef nu flink bij de les en scoorde ook tweemaal. Zoë de Hilster kon opnieuw vanuit de ruimte flink tempo maken en maakte haar treffer uit een doorloopbal. Na de 8 - 4 tussenstand werd er ruim twaalf minuten niet meer gescoord. DIO was even zoekende in de aanval, maar kreeg alle tijd om het tij te keren door de juist goede defensieve houding in het andere vak van DIO. Het team van Carel ten Hoor herstelde zich uiteindelijk wel weer. Schutter Lotte de Jong verzilverde nog twee afstandsschoten en Zoë de Hilster kreeg nog een vrije loop in de baan van haar tegenstandster en scoorde netjes uit een doorloopbal. DIO wint de wedstrijd vervolgens met 11 - 4. 

Volgende week speelt DIO C1 opnieuw een thuiswedstrijd, ditmaal tegen de nummer vijf van de poule DOS '46 uit Nijeveen. DIO C1 staat momenteel op de tweede plek, met een punt achter op koploper Roreko C1.

Laatste nieuws

Laatste verslagen