AVO C3 - DIO C1

DIO C1 heeft zich zaterdagmiddag in Assen op uitstekende wijze hersteld tegen rode lantaarn AVO C3. Na de moeizame winst vorige week op laagvlieger Leonidas C1, had DIO nu echter wel de ambitie en focus om zich volledig te storten op het scorende gedeelte. Tijdens de rust stond er al een 0 - 13 voorsprong en in de tweede helft deed de groep daar nog een schepje boven op, en wint uiteindelijk met ruime cijfers van 3 - 24.
 
In de voorbereiding had coach Carel ten Hoor een korte speech voor DIO C1, het mocht duidelijk zijn dat het doelsaldo omhoog gekrikt moest worden om de spanning in de subtop groot te houden. Lotte de Jong scoorde met een afstandsschot de 0 - 1 binnen en Monique Dokter verdubbelde de score met een fraaie doorloopbal. Rick Veen zorgde daarna met twee treffers voor een goede, maar voorzichtige start van de eerste helft. DIO speelde wel beheerst en had veel balbezit. Pas na tien minuten kon de doelpuntenmachine op volle toeren draaien en kon er worden gewerkt aan het doelsaldo. In acht minuten tijd werd er maar liefst acht keer gescoord. Trefzeker waren Rick Veen (2x), Zoë de Hilster (2x), Monique Dokter (2x), Lianne Betten en Lotte de Jong. AVO had het nakijken en kreeg goede defensieve druk van DIO. De 0 - 12 kwam op naam van Rick Veen die beheerst uit een strafworp scoorde. Lotte de Jong bepaalde de ruststand op 0 - 13 na een verkregen strafworp. 
 
In de rust had coach ten Hoor niet veel te verkondigen. Defensief stond DIO als een kastelen muur. Op het gebied van baltempo en het dynamische spel mocht het team wat meer offensiever vanuit de ruimte gaan spelen.
 
In de tweede helft opende Lotte de Jong opnieuw het doelpunt voor DIO, een kleine kans werd beloond. Zoë de Hilster verzilverde vervolgens haar vlotte doorloopbal. AVO was het spoor even bijster, nadat er nog uit een eigen doelpunt gescoord werd. Maar de aanval daarop werd dat weer recht gezet en het eerste doelpunt deze wedstrijd was een feit voor AVO, 1 - 16. Lotte de Jong scoorde prachtig achter de korf na een perfecte lange bal páss uit de voorlinie. AVO leek wat vertrouwen te krijgen en scoorde opnieuw. DIO zette echter weer een goede reeks neer van zes doelpunten op rij. De treffers kwamen van Lotte de Jong (2x), Zoë de Hilster (2x), Rick Veen en Hasandi Fernando. Ook de gehele tweede helft speelde DIO met volle overtuiging maar ook zeker overzichtelijk. De 2 - 24 kwam op naam van Lotte de Jong, die maar liefst acht keer trefzeker was deze wedstrijd. AVO scoorde nog in de laatste minuut en bepaalde de eindstand op 3 - 24. 
 
Volgende week zaterdag ontvangt DIO in eigen huis Vitesse C1 uit Beilen.

Laatste nieuws

Laatste verslagen