DIO - Lintjo

DIO heeft zaterdagavond in Oosterwolde de streekderby gewonnen van Lintjo uit Oldeberkoop. In de eerste helft kon DIO al goede zaken verrichten door uit te lopen naar een 8 - 3 voorsprong, echter liet Lintjo zich niet zo maar gewonnen en kwam flink terug tot 8 - 7. Na een ruststand van 11 - 8, was het DIO die opnieuw de stand verder kon opkrikken naar 16 - 10. Lintjo leverde nog enigzins vier doelpunten, maar DIO hield stand en wint daarmee met 18 - 14.

Lintjo opende al vlug de score. Het antwoord kwam van Chris Tuinstra met een afstandsschot. Jarno Wilms die vrij baan had voor een doorloopbal werd foutief afgestopt waardoor Marianne Veenstra via de stip de 2 - 1 scoorde. Veenstra verzilverde daarna haar afstandsschot. Lintjo moest aanhaken en deed dat via een strafworp. Vervolgens zette DIO haar vizier op de afstandsschoten met een mooi reeks van Chris Tuinstra (2x), Marianne Veenstra en Sjoerd Hoeksma (2x). DIO liep uit naar een vermakelijke 8 - 3 voorsprong. De spanning kwam terug nadat Lintjo opnieuw de focus kreeg in de aanvalsmodus en scoorde vier maal op rij. Biede ploegen scoorden vervolgens nog tweemaal. Ruststand 11 - 8.

In de tweede helft scoorden in eerste instantie beide ploegen keurig om en om, waaronder de mooie afstandsschoten van Marianne Veenstra en Marian Schraa, 14 - 10. Daarna oogde DIO opnieuw zelfverzekerd en een mooie kleine kans van Chris Tuinstra en een afstandsschot van Marian Schraa brachten na 50 minuten speeltijd de stand op 16 - 10. De laatste 10 minuten zette Lintjo nog eenmaal aan om vervolgens nog viermaal te scoren. De thuisploeg kwam echter niet meer in gevaar om de voorsprong uit handen te geven. DIO koel met nog twee treffers, wint het streekduel met 18 - 14 en sluit weer aan in de top van de 3e klasse.

Volgende week zal DIO afreizen naar Kollum voor het duel tegen Invita/Frigro 1.