Harkema - DIO

De korfballers van DIO zijn er zaterdagavond niet in geslaagd om te winnen van Harkema 1. In de eerste helft liep de ploeg van Harkema uit naar een 5 - 1 voorsprong. Echter wist DIO zich terug te vechten in het duel, bij rust bedroeg de stand 8 - 8. De tweede helft kon DIO zich goed herstellen in de verdediging maar kwam het ernstig tekort in de afronding, de ploeg uit Oosterwolde verloor uiteindelijk met 13 - 10.

Petra Mulder zette DIO na het beginsignaal gauw op een 1 - 0 voorsprong. Echter daarna trok Harkema de wedstrijd naar zich toe en had DIO het nakijken op de uitgespeelde kansen bij een tussenstand van 5 - 1. Na twee benutte strafworpen van Manon Bel en Chris Tuinstra drukte DIO door. Afstandschoten van Jarno Wilms en Marianne Veenstra werden vervolgens verzilverd waarna Sjoerd Hoeksma de stand na een sterke fase weer op gelijke hoogte bracht, 6 - 6. Beide ploegen vochten wat ze waard waren tot het rustsignaal. Nadat Marian Schraa uit een kleine kans scoorde, schoot Sjoerd Hoeksma na zijn afstandsschot DIO op 7 - 8. In de laatste seconden bepaalde Harkema de ruststand op 8 - 8.

De tweede helft was een fase met het over en weer van kansen en werd de wedstrijd fysieker. DIO gaf op het defensieve gedeelte goede druk, maar zo af en toe wist Harkema een gaatje te vinden. Bij DIO ontbrak echter op vele fronten de afronding. Harkema kon deze helft nog vijfmaal tot scoren komen, en bij DIO hield het op bij slechts twee doelpunten. Eindstand 13 - 10.

Aankomende zaterdagavond speelt DIO in eigen huis de stellingwerfse derby tegen Lintjo uit Oldeberkoop.