Pallas '08 - DIO

Een sterk en collectief DIO 1 is er zaterdagavond in geslaagd om in Leeuwarden te winnen van Pallas '08 1. Beide teams waren vanaf minuut één aan elkaar gewaagd, en dat zorgde zowel in de eerste als tweede helft voor een spannend duel. DIO wint uiteindelijk door hard werken met 17 - 18 en gaat nu samen met Emmeloord 1 aan de leiding in de 3e klasse.

DIO kwam na het beginsignaal op voorsprong door een afstandsschot van Linda Veenstra. Vervolgens werd het duel tijdens de eerste helft lange tijd gekenmerkt door het om en om scoren. Zowel Marian Schraa, Wilmar Bosscha en Peter Berkenbosch wisten de kansen te verzilveren tot een tussenstand van 4 - 4. De tweede fase van de eerste helft werd het duel fysieker en kon er driemaal aangelegd worden voor een strafworp. De goede acties van Manon Bel werden driemaal foutief verdedigd, waardoor Linda Veenstra eenvoudig vanaf de stip wist te scoren. De overige treffers van de eerste helft kwamen op naam van Chris Tuinstra en Peter Berkenbosch. De ploeg van Linda Nijenhuis zette de aanvalsdruk goed voort tijdens de slotfase van de eerste helft, en dankzij een serie van vier doelpunten kon DIO het gelijkopgaande duel ombuigen naar een 7 - 10 voorsprong tijdens het rustsignaal.

Pallas '08 liet zich niet gewonnen en zette druk op de ketel in de tweede helft, waardoor de ploeg uit Leeuwarden binnen enkele minuten weer langszij kwam tot 10 - 10. De koppies van DIO bleven echter rustig en konden opnieuw de score weer uitbreiden naar 11 - 13, mede door het goede samenspel. Het vervolg van de tweede helft bleef uitermate spannend. Pallas '08 wist vrijwel direct te reageren na een doelpunt van DIO. Na de 15 - 15 gelijke tussenstand kon Chris Tuinstra tweemaal op rij scoren uit een vrije bal en een toegewezen strafworp. En dat leek de genade slag voor het offensieve Palla's 08. De laatste drie minuten scoorde Palla's 08 nog wel tweemaal, maar tussen die beide doelpunten oogde Marianne Veenstra koelbloedig vanaf de toegewezen stip en verzilverde die kans. DIO wint met 17 - 18 en zal komende zaterdagavond afreizen naar Harkema, voor het duel tegen Harkema 1.