DOS '46 C3 - DIO C1

DIO C1 heeft zaterdagmiddag in het Drenste Nijeveen met 6 - 14 gewonnen van DOS '46 C3. Dankzij een sterke eerste helft van DIO zorgde dat voor een dik verdiende 3 - 11 ruststand. De thuisploeg kwam vervolgens scherper uit de kleedkamers en kon het DIO nog flink lastig maken. Beide ploegen scoorden in de tweede helft slechts nog driemaal.
 
Na het beginsignaal was DIO meteen de gangmaker met al gauw een aantal gemiste afstandsschoten en veel balbezit. Lotte de Jong scoorde het eerste doelpunt na een mooie doorloopbal. DOS '46 antwoorde daar snel op, 1 - 1. Rick Veen verzilverde zijn afstandsschot en na een mooi schot van Romee Poen, kon Zoë de Hilster dat op heerlijke wijze afmaken door een kleine kans. Lotte de Jong kon opnieuw uitblinken met een treffer uit een doorloopbal, waarna DOS '46 een belangrijk doelpunt scoorde om de aansluiting te houden, 2 - 4. DIO imponeerde door het vlotte spel aanvallend en de druk op de defensie. Zoë de Hilster had dan ook niet veel tijd nodig om tweemaal op mooie wijze te scoren en werd er een klein gat geslagen in de sfeervolle hal de Eendracht, 2 - 6. Lotte de Jong maakte gretig gebruik van de fouten van haar tegenstandster en had haar focus deze wedstrijd voor de doorloopbal die opnieuw keurig werd afgerond. Rick Veen tekende voor de negende treffer, en Lianne Betten scoorde tijdens het slot van de eerste helft nog twee maal uit de geliefde afstandsschoten wat de coach van DIO graag ziet in de zaal.
 
Coach Carel ten Hoor had met zijn team een ontspannen drinkpauze en loofde zijn acht basisspelers met de fantastische spelwijze zowel verdedigend als aanvallend. Vooral met dezelfde ambities de tweede helft in gaan was een prioriteit.
 
DOS '46 kwam echter sterker uit de kleedkamer en maakte het DIO erg lastig. De thuisploeg zette de toon in de defensie en scoorde als eerste in de tweede helft. Pas na elf minuten scoorde DIO toch weer vrij éénvoudig driemaal op rij in een tijdsbestek van twee minuten. De doelpunten kwamen op naam van Rick Veen (1x) en Lianne Betten (2x). De laatste tien minuten gebeurde er niet veel meer. DIO had het grote verschil al gemaakt en was niet meer in staat om de volle energie in de wedstrijd te gooien. DOS '46 kon nog twee treffers noteren, maar dat was enkel voor de statistieken. DIO wint dankzij een uitstekende eerste helft met 6 - 14 en staat nu stevig en ongeslagen op een tweede plaats, met een puntje minder dan koploper Roreko C1, die tevens een wedstrijd meer gespeeld heeft.
 
Zaterdag 20 januari zal de C groep van DIO afreizen naar Noordwolde voor de wedstrijd tegen Leonidas/de Hoeve C1. Voorlopig even flink genieten van de kerstvakantie!

Laatste nieuws

Laatste verslagen