DIO C1 - Roreko C1

DIO C1 heeft na de nipte winst vorige week in de Wijk tegen Roreko C1, er zaterdag opnieuw een spannend wedstrijd van gemaakt en blijft ook na vier zaalduels ongeslagen. De gasten uit de Wijk kwamen dit weekend naar Oosterwolde voor de return. In een gelijkopgaand duel kwam de eindstand niet verder dan een 9 - 9 gelijkspel.

Na het beginsignaal begonnen beide ploegen scherp. Roreko kwam via een afstandsschot gauw op voorsprong. Een mooie uitstarter achter de korf van Luna Vroegh werd beloond met een doelpunt. De score werd verdubbeld door een mooie afstander van Lotte de Jong. Ondanks een fase waarin beide ploegen niet tot scoren kwam, werden er genoeg kansen gecreëerd. Na vijftien minuten speeltijd scoorde Lotte de Jong opnieuw uit een afstandsschot, 3 - 1. Waarbij Roreko een kleine twintig minuten niet tot scoren kwam leek DIO de kalmte te bewaren om de voorsprong te behouden tot het rustsignaal. Echter kwam Roreko terug in de wedstrijd en kon tot het rustsignaal nog driemaal scoren, 3 - 4.

De tweede helft kende voor het publiek een vermakelijk en spannend verloop. Een mooi afstandsschot van Zoë de Hilster en Lotte de Jong bracht de thuisploeg naar een tussenstand van 5 - 4. Roreko kon de stand vrijwel direct daarna weer gelijk trekken. Een vlotte doorloopbal van Zoë de Hilster werd gescoord en Rick Veen volgde dat voorbeeld ook en bracht zijn team naar 7 - 5. Het laatste kwartier kreeg het duel onnodige en slordige spelmomenten bij DIO, waardoor Roreko kon toeslaan. Er gebeurde veel vanaf de 10e minuut van de tweede helft. Lianne Betten scoorde via een afstandsschot de 8 - 6 en Zoë de Hilster ronde haar doorloopbal af voor de 9 - 7. Roreko bleef in het spoor en kwam terug tot 9 - 8. De wedstrijd was een kopie van het vorige weekend, en was het wachten tot de gelijkmaker op het scorebord kwam. De 9 - 9 werd vijf minuten voor het eindsignaal gemaakt door Roreko. Het slot van dit duel verliep voor beide ploegen zenuwachtig. Kansen kwamen er nog, maar werden slordig uitgevoerd door beide ploegen. Het duel eindigt in een 9 - 9 gelijkspel.

Komend weekend heeft DIO C1 geen competitieronde. Op zaterdag 23 december wordt er afgereisd naar Nijeveen voor het kerstduel tegen DOS '46 C3.