Thrianta - DIO

Met een kleine groep, maar boordevol vertrouwen werd er afgereisd naar Hoogeveen. De nieuwe grote hal van Thrianta bleek de strijdarena te zijn. Waar de voorbereiding veel doelpunten liet zien, ontbrak het hier de hele wedstrijd totaal aan. Aan de kansen lag het in het geheel niet. De spelers van DIO kregen juist heel veel kansen en ruimte, maar wisten dit niet in scores om te zetten.

De 1e verdediging stond als een huis en wist het goed dicht te houden. Hier had al het verschil gemaakt kunnen worden, maar zoals gezegd vielen de hele wedstrijd de doelpunten gewoon niet. En ja dan wordt het in de 14e minuut pas 2-0. Om dan na zo lang te moeten verdedigen ineens het voortouw in de aanval te moeten nemen is best een lastige taak. Maar ook hier werden zeker wel de kansen gecreëerd. Dit kwam ook vooral door de manier van verdedigen van Thrianta. Ze gaven hun bezoekers echt wel de ruimte, door niet echt fanatiek in de 1 tegen 1 te verdedigen. De enigste remedie om dat af te straffen is scoren, maar dan moet je dat wel afdwingen. Daarnaast kon Thrianta  niet echt onder de verdedigende druk van de bezoekers uit komen, dus er werd gerust met een zaalonwaardige stand van 5-2. 2 Scoren is natuurlijk veel en veel te weinig en ver onder de maat. Maar tegelijkertijd maar 5 tegen krijgen, betekent gewoon een achterstand van 3 punten, dus geen man overboord.

Overtuigd van hun kunnen betraden de bezoekers als eerste weer het veld om aan te treden voor de 2e helft. Thrianta wist na de pauze als eerste de korf te vinden en bij DIO waren de bakens nog steeds niet verzet. Daar waar iedereen hoopte, met de nodige tactische aanpassingen, dat het scoren nu wel wilde lukken, was de 2e helft een kopie van de eerste. Zo bijzonder dat je als ploeg een totale offday kunt hebben voor wat het schot betreft. Zoveel ‘bijna’ doelpunten, die om onverklaarbare redenen weer uit de korf stuiterden. En als je geen scorende tegendruk geeft gaat de rest vanzelf. Thrianta weet daarentegen wel de korf te vinden en loopt langzaam uit naar een 13-5 tussenstand. Dat het dan uiteindelijk 17-6 wordt was voor niemand meer verrassend.

In deze gekke poule waar iedereen van iedereen weet te winnen begint in de onderste regionen nu een heel klein beetje een aftekening plaats te vinden. DIO plaatst zich na deze zaterdagavond in de ‘middenmoot’ op de 5e plek met 5 punten uit 5 wedstrijden. De koploper heeft 7 uit 5, de lantaarndrager 2 uit 5. We zijn nog niet op de helft van deze competitie, dus er zullen nog veel mooie en doelpuntrijke wedstrijden te zien zijn! Komende zaterdagavond om 21.00 uur speelt DIO tegen koploper Emmeloord. Weer een onbekende tegenstander voor de ploeg uit Oosterwolde.

DIO 2 wist er op zondag een gelijkspel uit te slepen tegen Leeuwarden 2. Ze zijn hierdoor nog steeds ongeslagen en daarom nog steeds op koers voor het kampioenschap.