Roreko C1 - DIO C1

DIO C1 heeft in het Drentse de Wijk tijdens een hectisch duel met 9 - 10 gewonnen van koploper Roreko C1 en neemt daarmee ook de eerste plek over. Zowel in de eerste als de tweede helft ging het gelijkopgaand. Echter schoot Lotte de Jong in de laatste tien seconden het winnende doelpunt voor DIO binnen, en zo kon de gehele staf met opgeheven hoofd weer afreizen naar thuisbasis Oosterwolde.
 
In de voorbereiding oogde DIO ontspannen en kon zich rustig opmaken voor het duel tegen het altijd lastige Roreko. Zoë de Hilster opende de score met een mooi afstandsschot. Roreko antwoorde vervolgens direct, 1 - 1. Nadat de thuisploeg tot scoren kwam, werd de aansluiting weer vlot gemaakt door een afstandsschot van Lianne Betten. Het scoren ging door, want Roreko kon vrij snel twee treffers op rij noteren, 4 - 2. Een mooi uitgespeelde aanval van DIO werd beloond. Jorian Post schoot van afstand raak en bracht zijn ploeg weer terug in de wedstrijd. Lianne Betten scoorde de gelijkmaker na een kwartier speeltijd uit een doorloopbal, 4 - 4. Dat was een fase waarin beide ploegen veel kansen kreeg. Beide ploegen scoorden in de slotfase nog eenmaal waaronder een afstandsschot van Rick Veen. Daarmee stond de ruststand op 5 - 5.
 
Coach ten Hoor melde in de rust dat de druk van Roreko vooral op de ballijn zat. Aanvallend de kansen goed blijven uitspelen en het baltempo moest hoger in de tweede helft.
 
Jorian Post zorgde na het beginsignaal van de tweede helft opnieuw voor een mooie treffer via een afstandsschot . Echter kwam Roreko weer vlot langszij, 6 - 6. Het werd vervolgens een kopie van de eerste helft. Genoeg kansen die gecreëerd werden door beide teams, maar dat resulteerde niet in doelpunten maar wel in een uiterst spannend duel. Pas na tien minuten scoorde Roreko de 7 - 6. DIO bleef aanvallend opereren en dat resulteerde uiteindelijk met drie treffers op rij. Zoë de Hilster (doorloopbal), Lianne Betten (afstandsschot) en Jorian Post (afstandsschot) zorgden voor de 7 - 9. Met nog tien minuten op de klok vocht Roreko zich echter terug tot 9 - 9. Het leek er echter op dat dit hectische duel een gelijkspel zou opleveren. Tijdens de laatste minuut wist DIO goed balbezit te houden en wachtte tot een goede kans. Lotte de Jong schoot uiteindelijk van afstand raak en met nog tien seconden op de klok was dat de winnende treffer voor DIO.
 
Aankomende zaterdag speelt DIO C1 weer thuis in Oosterwolde en ontvangt dan opnieuw Roreko C1. 

Laatste nieuws

Laatste verslagen