DIO C1 - AVO C3

DIO C1 heeft zaterdagmiddag in Oosterwolde een ruime zege geboekt tegen AVO C3 uit Assen. Vooral in de eerste helft stond het defensief sterk en stond er een vermakelijke 8 - 0 ruststand. In de tweede helft wist DIO C1 de score verder uit te breiden en wint op fantastische wijze met 16 - 3.
 
Na het beginsignaal van official Petra Mulder kwam DIO sterk uit de startblokken. Uit enkele mooie en lange aanvallen werd de 1 - 0 via een mooi afstandsschot gescoord door Zoë de Hilster. Niet veel later kon Rick Ve(en)rstappen feilloos en snel door de defensief van AVO breken en scoorde met een doorloopbal de 2 - 0. DIO stond scherp tussen de lijnen en had een plan van aanpak. Een alerte Lotte de Jong wist haar tegenstandster te slim af te zijn en met een omdraaibal kon zo haar doelpunt aanleveren naar de 3 - 0 voorsprong. AVO kon haar vrij gespeelde kansen niet benutten en ontbrak het aan scherpte voor de afronding. De 4 - 0 kwam op naam van Lianne Betten die koelbloedig en beheerst met een afstandschot tot scoren kwam. Rick Veen scoorde vervolgens via een strafworp de 5 - 0, waarna uit een opnieuw mooi gespeelde aanval, Zoë de Hilster met een afstandsschot de 6 - 0 verzilverde voor haar team. In de slotminuten van de eerste helft kwam er nog een offensief van Lianne Betten. Mede door haar snelheid en oplettende teamgenoten kon Betten tweemaal op rij uit een doorloopbal scoren en bepaalde de ruststand op 8 - 0.
 
Tijdens de rust had coach Carel ten Hoor lovende woorden over zijn team. Een sterk offensief en een scherpe defensie, maar vooral de teambuilding! Dit was de leidraad voor ook de tweede helft.
 
Nadat de tweede helft gestart was schoot Zoë de Hilster alweer vlot raak van afstand voor DIO en bracht de stand daarmee op 9 - 0. Zowel Rick Veen en Lianne Betten scoorden met een doorloopbal de 10 - 0 en 11 - 0. Voor AVO uit Assen werd opgelucht adem gehaald nadat de nul werd weg gepoetst en de 11 - 1 gescoord werd. AVO ging vervolgens beter met de kansen om en voor de wedstrijd gaf dat nog wat meer glans. Echter wist DIO nog steeds aanvallend te opereren. Zoë de Hilster wist opnieuw tweemaal vanuit ruime afstand te scoren, 13 - 1. AVO wist nog een doelpunt te maken. De 14 - 2 werd op heerlijke wijze gemaakt door Jorian Post, die van afstand de korf wist te vinden. Niet veel later stuurde Zoë de Hilster haar tegenstandster de verkeerde kant op tijdens een vrije bal en scoorde de 15 - 2. AVO kon nog eenmaal aanleggen, maar het slotakkoord kwam op naam van Jorian Post, die met een afstandsschot de eindstand bepaalde op 16 - 3.
 
Volgende week zaterdag zal DIO C1 afreizen naar de Wijk. Ze treffen daar koploper Roreko C1

Laatste nieuws

Laatste verslagen