DIO C1 - Leonidas/de Hoeve C1

DIO C1 heeft zaterdagmiddag in Oosterwolde op de valreep een punt over gehouden aan het eerste zaalduel tegen Leonidas/de Hoeve C1. 
 
Beide ploegen begonnen scherp na het beginsignaal, maar het was even wachten tot het eerste doelpunt van zich liet horen. Leondias deed dat na acht minuten waarop DIO even later op reageerde. Lianne Betten oogde fanatiek en scoorde uit een doorloopbal. Na een kwartier spelen maakte Jorian Post via een afstandschot de 2 - 1. Het baltempo kreeg nog niet zijn waarde wat het team uit Oosterwolde echter wel kan, maar nog niet overtuigend is sinds het veldseizoen. Leonidas kwam echter weer langzij met nog vijf minuten speeltijd voor het rustsignaal. Rick Veen kon uit een doorloopbal de 3 - 2 voor zich tekenen. Echter bepaalde Leondias, door defensieve fouten van DIO, de ruststand op 3 - 4.

Aankomende zaterdagmiddag speelt DIO C1 opnieuw een thuiswedstrijd. Ze ontvangen AVO C3 uit Assen.
Tijdens de rust sprak coach ten Hoor een stevig woordje toe aan zijn ploeg. Er waren op enkel wat positieve punten na, te veel spelmomenten waar het fout ging. Het gehele spelbeeld was mager tot zwak en het baltempo ook nog eens zeer laag. Met uiteindelijk energierijke woorden vanuit de coach betrad DIO weer de zaalvloer.
 
Tijdens de tweede helft storte het kaartenhuis van DIO even helemaal in elkaar. Leonidas kreeg grip op de wedstrijd en breide de score gestaag uit naar 3 - 6. Pas na zeventien minuten speeltijd deed de ploeg uit Oosterwolde weer wat terug. Zoë de Hilster scoorde uit een doorloopbal. Hoewel het er eerst niet naar uit keek, kreeg DIO weer wat vertrouwen en leefde het spelbeeld weer wat op. Nadat vijf minuten voor tijd Wesley Nieuwhof uit een afstandschot de 5 - 6 binnen schoot, werd het toch nog een spannende slotfase. Leonidas voelde de spanning en zag DIO aanvallend sterker worden. Met een reeks aan afstandsschoten van DIO schoot Lianne Betten in de laatste seconden nog een doelpunt binnen en bepaalde de eindstand op 6 - 6. 

Laatste nieuws

Laatste verslagen