DIO - Harkema

De korfballers van DIO zijn zaterdag het zaalseizoen begonnen met een nederlaag. Met de terugkeer in de 3e klasse kon DIO in Oosterwolde vooral tijdens de 2e helft geen indruk maken tegen Harkema 1. In de eerste helft viel het tegen met het rendement van de doelpunten bij een ruststand van 6 - 8. Ook in de tweede helft kon DIO geen vuist maken. Harkema liep gestaag uit naar een 13 - 22 winst.

DIO kwam al snel op achterstand tijdens de start van de eerste helft, Harkema schoot zichzelf al vlot naar een 0 - 4 voorsprong. Marian Schraa scoorde via een afstandsschot en kon later de marge weer verkleinen door ook een doorloopbal te benutten. Door doelpunten van Manon Bel en Sjoerd Hoeksma bleef DIO in het spoor van Harkema (4 - 5). Hoewel de verdediging wat meer glans kreeg was het noodzaak om aanvallend meer grip te krijgen in het spel. Voor DIO scoorde Manon Bel nog met een afstandsschot en deed Chris Tuinstra uit een strafworp. Harkema bepaalde de ruststand op 6 - 8.

De tweede helft opponeerde Harkema opnieuw door binnen tien minuten zesmaal te scoren. In dat tijdsbestek scoorden Jarno Wilms, Marian Schraa en Petra Mulder namens DIO mee (9 - 14). Nadat Harkema opnieuw tweemaal op rij scoorden was de wedstrijd, met nog vijftien minuten op de klok, gespeeld. Een afstandsschot van Sjoerd Hoeksma en een verdiende strafworp voor Chris Tuinstra werden nog beloond (11 - 18). Harkema liep in de slotfase verder uit naar 13 - 22 en dat was tevens de eindstand. De laatste twee treffers voor DIO kwamen op naam Marianne Veenstra en Petra Mulder.

Komende zaterdagavond staat er een stellingwerfse derby op het programma. DIO zal het opnemen in Oldeberkoop tegen Lintjo 1.